Ukoliko vam je potreban brz i ukusan slatkiš za goste koji su se najavili pre nekoliko sati ili želite da obradujete sebe i članove porodice nakon posla- mi imamo rešenje! Ne možete pogrešiti sa ukusnom, hrskavom pitom od borovnica. Specifična je po svojoj kori koju kada naučite da pravite možete kombinovati i sa drugim voćem koje volite, kao što su jagode, višnje, trešnje i svo drugo voće koje vam duša poželi. Može li bolje od toga?
Recept je u narednim redovima!
NE PROPUSTITE: Ukusni puding sa jagodama i čia semenkama!
Potrebni sastojci za koru:
  500gr višenamenskog brašna
  2 kašike granuliranog šećera
  kašičica soli
  100gr istopljenog maslaca
  3 supene kašike vode
  1 jaje
   

Potrebni sastojci za fil od borovnica:
    300gr borovnica
    3 supene kašike šećera
    sok jednog isceđenog limuna
    2 kašike kukuruznog skroba
    prstohvat soli
Način pripreme:
Najpre rastopite margarin ili puter a onda ga pomešajte sa brašnom, dok mešate dodajte šećer i so u posudu. Postepeno mešajući sipajte vodu, cilj je dobiti mekanu smesu koja se ne rasipa.
Dopustite testu da odstoji na toplom narednih 20 minuta a zatim izdvojte dve do tri loptice i ispresujte ih. Kada dobijete krugove jednakog oblika, postavite ih na papir za pečenje i pripremite pleh za rernu.
U činiji sada možete pomešati sastojke za fil, a sam redosled mešanja nije važan!
Sipajte fil u sredinu testa i podignite ivice testa tako da fil ne iscuri.
Pecite pitu narednih 15minuta na 220 stepeni i po želji je za kraj pospite šećerom u prahu ili dodajte kuglu sladoleda.

Prijatno!
Foto: Izvor























NAJPOPULARNIJI Komentari