Kiš vodi poreklo iz Francuske i predstavlja slanu pitu od lisnatog testa sa filom od jaja i mleka.
Postoje razne varijante ovog recepta, tačnije različita punjenja.
Osnovu čine mleko i jaja, ali možete dodati sve što volite od sastojaka - suhomesnato meso, povrće, sireve...
Danas vam predstavljamo jednu od naših omiljenih varijanti - kiš u mini varijanti - savršeno za žurke, proslave i koktel večeri.
Pogledajte recept i napravite ovo sjajno predjelo koje će oduševiti sve vaše goste!
Potrebni sastojci:
5 jaja,
Crni luk,
Šunka,
Kukuruz šećerac,
Zamrznuto lisnato testo,
Kačkavalj.
Priprema:
Korak 1: Lisnato testo stavite na ravnu površinu i ostavite da se odmrzne. Koristeći kružni kalup secite krugove veličine dovoljne da pokrije dno kalupa za mafine. Predajte krugove testa u kalup koje ste prethodno podmazali uljem.
Korak 2: Na svaki krug nanesite mešavinu od seckane šunke, crnog luka i kukuruza. U dublji sud razmutite jaja sa kašikom senfa, pa time prelijte svaku koru. Pospite rendanim kačkavaljem, pa ubacite u rernu zagrejanu na 160°C i pecite 15min.
Kada se malo ohladi, kiš je spreman za seriviranje ! Prijatno !
Možete vi to same !
Fotografije preuzete sa Google images
NAJPOPULARNIJI Komentari