Volite li mančmelou? Priznajte da ga i vi jedete tako što prvo ogulite čokoladnu koricu, pa pojdete beli deo, pa tek onda biskvit! Ako ste se ikada pitali može li se napraviti domaća varijanta ovog slatkiša, odgovor je O-DA! U današnjem videu delimo sa vama recept za domaći mančmelou (munchmallow). Može se napravi kao kolač, tako to ćete slojeve slagati u plehu, ali mi smo želeli da što više podsećaju na originalni kolačić, pa smo se poslužili kalupima za mafine. Pogledajte kako se spremaju, probajte i sami da ih napravite i javite kako su vam uspeli!
Klik na PLAY!
Potrebni sastojci:
Za biskvit :
6 žumanaca,
10 ravnih kašika šećera,
6 punih kašika brašna,
3 kašike kakaa,
1 vanilin šećer,
Pola praška za pecivo,
200 ml mleka,
100 ml ulja.
Za fil :
20 kašika šećera (10+10),
6 belanaca,
1 vanilin šećer,
4 kašike hladne vode,
Za glazuru :
100 g čokolade,
4 kašika ulja,
4 kašika vode.
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari