Sigurno ste bar jednom probali Eklere, ukusne kolače koji osvajaju pri prvom zalogaju. Danas pravimo Ekler tortu koja je lagana, ukusna, kremasta i obožavana širom sveta. Najbolje od svega je to što vam neće biti potrebno mnogo vremena da je napravite, samo je potrebno vreme da bude u frižideru bar osam sati, kako bi se stegla i kako bi ste mogli da uživate u njenom najboljem ukusu. Nama se baš dopao recept i ovu tortu rado pravimo za porodicu i goste.
Recept sledi u nastavku.
NE PROPUSTITE: RECEPT ZA SOČNE MAFINE OD GRČKOG JOGURTA I BANANE!
Sastojci
2 pakovanja instant pudinga od vanile
Kašičica ekstrakta vanile
3 šolje mleka (šolja od 200ml)
3 kašike vode
1 kašičica želatina u prahu
3 šolje slatke guste pavlake, podeljene
1 kutija Petit Beurre keksa ili drugog, sličnog
1 kesica čokoladnog čipsa
80g čokolade (tamne)
Priprema:
Ova torta ima savršen ukus tradicionalnih Eklera, ali je mnogo jednostavnija za pripremu, zato je i savršen dezert u trenucima kada nemate mnogo vremena, a jede vam se nešto slatko.
- Umutite mešavinu pudinga, ekstrakt vanile i mleko u velikoj posudi dok se ne sjedini i ne ujednači (smesa treba da bude gusta). Ostavite u frižideru dok ne bude spremno za upotrebu.
- Pomešajte vodu i želatin u maloj posudi. Ostavite da odstoji 5 minuta da se zgusne, a onda ga pripremite za upotrebu.
- Umutite u međuvremenu gustu pavlaku mikserom na srednoj brzini, pa dodajte gustin.
- Mutite ostatak, polovinu pavlake da biste dodali šlag i ovoj smesi dodajte čokoladni čips. Smesa treba da bude gusta i glatka.
- Spremite posudu u kojoj će kolač stajati, pa poređajte keks, zatim stavite polovinu smese sa pudingom, stvarajući ravnomerni sloj.
- Stavite zatim još jedan sloj keksa i ponovite proces. Odozgo stavite još jedan sloj keksa i šlag od slatke pavlake.
- Otopite čokoladu i prelijte je preko kolača.
- Ostavite osam sati u frižideru, a onda poslužite.
Prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari