Ukoliko niste sigurni šta spremiti nakon ukusnog ručka za goste, ali i za porodicu, mi imamo predlog! Isprobale smo zanimljiv recept za mafine koji je sočan i savršeno se slaže uz popodnevnu kafu, pritom je jednostavan i vrlo brz za pripremu. Potrebno vam je svega dvadesetak minuta da dobijete mafine koji se tope u ustima i pritom imaju voće u sebi. Ovi mafini se dopadaju i deci, pa smatramo da su pun pogodak!
Recept je u narednim redovima!
NE PROPUSTITE: INTERNACIONALNI RECEPTI ZA PRIPREMU KAFE !
Potrebni sastojci:
400g pšeničnog brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice soli
50g kakao praha
1 jaje
3 banane
200ml običnog, grčkog jogurta
125 g smeđeg šećera
60 g kokosovog ulja, otopljenog
100g grubo iseckane tamne čokolade
Način pripreme:
Zagrijte rernu na 200 stepeni i obložite kalup za mafine sa 12 korpi.
U srednjoj posudi umutite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i kakao prah, a u drugoj posudi umutite jaje. Umešajte zatim bananu, jogurt, šećer i kokosovo ulje i dobro promešajte.
Izmešajte obe smese. Mešajte dok se sve ne sjedini. Zatim rastopite čokoladu na tihoj vatri i dodajte u smesu.
Podeliti smesu u kalupe za mafine. Pecite dvadesetak minuta, izvadite iz rerne da se ohlade i uživajte u dezertu.
Prijatno!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari