Foto: www.georgiapellegrini.com
Blagodeti limuna, odnosno njegovog soka su veoma brojne.
Ukoliko niste znali kako da rukom iscedite limun, tako da ne ostane ni kap soka, čak bolje nego uz pomoć cediljke, pogledajte u nastavku kako da to učinite.
NE PROPUSTITE: Limun - najbolji pomoćnik u nezi tela
Kada vam se pije limunada, pravite kolače sa limunom ili kućni tretman za negu iscedite limun do poslednje kapi i nemojte ništa da bacate.
Za to su vam, osim limuna, potrebni nož i ravna podloga.
Zarolajte limun nekoliko puta po ravnoj podlozi, najbolje bi bilo da je to radni deo u vašoj kuhinji.
Dok rolate pritisnite limun čvrsto.
Foto: www.purewow.com
Nakon toga presecite limun na pola, pa mesnati deo jedne polovine naslonite na dlan i cedite u posudu pristiscima.
Isto učinite i sa drugom polovinom.
Rolanjem se mesnati deo dobrim delom oslobodio od kore.
Foto: www.playbuzz.com
Naravno, nemojte bacati ni koru jer rendanjem možete dobiti savršen sastojak za razna jela.
U međuvremenu, sigurno će vam prijati limunada kada su zaista topli dani!
Limun je previše dragocen da biste bacali bilo šta, zato iskoristite sve što možete jer,
možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari