Carska pita nema bezveze u imenu ono ,,CARSKA''. Ovo je bukvalno ceo obrok! Idealna je za doručak ili večeru, ali i kao prilog uz glavno jelo. Možete je poneti i na posao i obezbediti sebi hranljiv i ukusan obrok, jer je odlična i kad se ohladi.
Mi je najviše volimo u kombinaciji sa šoljom hladnog jogurta, a kada je sam recept u pitanju, ovo nam je omiljeni!
Pogledajte tekst koji sledi i otkrijte recept za carsku pitu sa stišnjenom šunkom!
Pročitajte i: SLANA TORTA sa alpskom salamom i namazom od šunke - PREDJELO za prave gurmane
Sastojci:
- kukuruzno brašno 400g
- belo brašno 200g
- jaja 2 komada
- prašak za pecivo 1/2 kesice
- spanać 200g
- paprika 1 komad
- Carnex stišnjena šunka 200g
- ulje 1 dl
- kisela voda 3 dl
- so po ukusu
- biber po ukusu
Uputstvo za pripremu:
1. U dubokoj vangli pomešati kukuruzno brašno i belo brašno. Dodati so i prašak za pecivo.
2. Posebno umutiti jaja, ulje, kiselu vodu. Spojiti sa suvim sastojcima. Iseckati spanać i dodati papriku seckanu na kocke.
3. Iseckati stišnjenu šunku i ubaciti u masu. Sve dobro promešati i ostaviti da odstoji još malo.
Pročitajte i: DORUČAK za šampione - TORTILJA omlet sa stišnjenom ŠUNKOM
4. Zagrejati rernu na 200 stepeni i masu izručiti u vatrostalnu posudu. Peći narednih 40 minuta.
5. Servirati na tanjir i služiti uz kiselo mleko.
Recepte za ukusna predjela koja ćete brzo spremiti možete pronaći na sajtu ukusnoibrzo.rs
NAJPOPULARNIJI Komentari