Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Svila na 5 načina: Inspirativne kombinacije za vašu svilenu suknju

  • Želite promenu za proleće? Ovo su frizure koje ćete viđati svuda (i poželeti Ih odmah!)

  • Baštenski nameštaj: inspiracija i saveti

  • Mesečni horoskop za MAJ 2025.

  • Blistave oči i istaknute usne: ovo su novi makeup trendovi

Svaštara

11 TRIKOVA koji će vas učiniti KULINARSKIM GENIJEM

Foto: www.giadadelaruentiis.com

Da biste znali male trikove kojima se služe profesionalni kuvari ne morate nužno završiti kulinarsku školu.

Važno je iskustvo i ljubav prema kuvanju.

Međutim, u nastavku delimo s vama 11 vrlo korisnih trikova koji će vam značiti pri raznim nezgodnim situacijama u kuhinji.

NE PROPUSTITE: Pravila ekonomičnog kuvanja - samnjite, ponovo koristite, reciklirajte

1. Žilavo meso

Da meso ne bi ličilo na žavakaću gumu i ne bi bilo žilavo poslužite se sledećim trikovima i rezultati će biti sjajni.

- Dok pečete snicle stavte krišku jabuke, ananasa ili kruške preko jer će sokovi opustiti meso na pravi način.

- Uveče stavite meso u marinadu od jabuke, belog luka i maslinovg ulja i ostavite da stoji u frižideru čitavu noć.

- 10 minuta pre pečenja stavite meso u Koka-kolu, osušite ga pre pečenja i pospite biberom. Iznenadiće vas ukus i mekoća.

- 30 minuta pre pečenja meso može stajati u limunovom soku, kako bi zanto smekšalo.

Foto: www.shaws.com

2. Preslana supa

Ukoliko ste sipali malo više soli nego što je potrebno možete sve popraviti na jedan od sledećih načina.

- Dodajte još vode, ali ne preterujte jer se ukus može promeniti i supa biti gotovo bljutava.

- Stavite kesicu pirinča kako bi se so skupila na njega ili, ukoliko nemate adekvatnu kesicu, stavite kašiku pirinča koji ćete izbaciti kada budete cedili supu.

- Kocka šećera može takoše da raši problem.

- Krompir je odličan za privlačenje soli, pa uz subu možete kuvati i njega.

3. Miris luka

Luk ima veoma jak miris, posebno kada su u pitanju salate sa lukom. Da biste neutralisali miris i pomalo ljut ukus, pre služenja ga stavite kratko u posudu sa ledom.

Foto: www.brightside.me

4. Preslano meso

Ukoliko ste presolili meso jedino što možete da učinite jeste balansiranje s ukusima.

Nesoljeno povrće ili kiseliji sos neutralisaće preslan ukus.

5. Preslano povrće

Ukoliko ste skuvali povrće, a ukus je nepodnošljivo slan možete ga dokuvati u neslanoj vodi ili dodati nekoliko šnita paradajza.

6. Zagorelo meso

Meso koje je zagorelo spolja, a iznutra je sirovo nije baš jestivo. Isecite deo koji je pocrneo i nastavite da kuvate, pečete ili pržite s uljem ili vodom.

Toplo mleko u posudi može neutralisati miris zagorelosti, a dobar način je i da prebacite meso u drugu posudu i prekrijete je vlažnom krpom.

Foto: www.grillax.com

NE PROPUSTITE: Pravila bezbedne ishrane - put do zdravalj, prevencija bolesti

7. Previše masna supa

Ukoliko su supa ili čorba previše masni, morate je staviti na neko vreme u frižidera, a zatim, kaišikom ukloniti masnoću koja će se skupiti pri vrhu.

8. Palačinke koje se lepe za tiganj

Pre pečenja palačinaka važno je da je tiganj dobro zagrejan.

Ukoliko se i dalje lepe u smesu morate dodati još brašna.

9. Posuđe

Ukoliko želite da jelo koje se rashladilo servirate toplo sipajte ga u tanjire koje ste prethodno držali u rerni na 5 minuta.

Takođe, hladno jelo će biti svežije ukoliko su tanjiri prethodno stajali u frižideru.

Foto: www.brightside.me

10. Buđ u konzervi

Nije retka pojava da se u neotvorenim konzervama uhvatila buđ.

Neophodno je da je po otvaranju konzerve skinete viljuškom, dodate malo soli, šećera i sirćeta i zatim skuvate.

11. Zaleđen krompir i luk

Ukoliko su vam luk i krompir stajali napolju na temperaturama ispod nule, zanjte da se krompir može povratit u roku od 5 do 7 dana na sobnoj temperaturi, dok je luku potrebno da stoji na temperaturi do 5 stepeni iznad nule.

NE PROPUSTITE: 8 sjajnih trikova za spremanje kolača i torti

Nadamo se daće vam ovi trikovi koristiti.

Možete vi to same!

Izvor: www.brightside.me

 

25.08.2016 21:35
 

Ne propustite

  • 10 NEVEROVATNIH trikova u ČIŠĆENJU koji će vam OLAKŠATI život

  • 10 trikova da prepoznate pravi prirodni med

  • Čokoladna BOMBA kolač za 15 min idealan za POČETNIKE u kuvanju - VIDEO

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Ono što prvo vidite na slici, govori o vašoj skrivenoj strani ličnosti

  • 3 dijetalna napitka od banane

  • Nedeljni horoskop za period od 19.05. do 25.05.2025.

  • Brzi PILEĆI mafini na MEKSIČKI način

  • Pogledajte koji su najaktuelniji modni komadi za proleće

  • Zašto opada kosa tokom puberteta?

  • 4 brze frizure koje možete napraviti za manje od 5 minuta

  • Koja vrata birate? Odgovor govori mnogo o vašem karakteru

  • Prirodne tehnike koje zaista imaju efekta u otklanjanju bolova

  • Stvari u kući koje su leglo bakterija, a koje ne čistimo redovno

  • Kako da pomognete svojoj bebi da bolje spava?

  • Izaberite pravo mesto u domu za veš mašinu

  • Magična svojstva spiruline - nutrijenti, antioksidansi i mogući rizik

  • Pet razloga zbog kojih osećamo hroničan umor

  • Recept za pitu od ćuretine

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Recept za BRZE vazdušaste PIROŠKE sa sirom za koje vam ne treba kuvarsko umeće

Sigurni smo da mnoge od vas vole piroške, ali problem na koji nailazite kada želite da ih napravite kod kuće jeste to...
Scroll up