Evo savršenog italijanskog recepta za laganu večeru s prijateljima ili dragom osobom ! Priprema se lako i brzo, a garantovano će se svima svideti !
Pogledajte uputstvo i napravite testeninu sa belim mesom i tikvicama.
Potrebni sastojci:
400g testenine (Naša preporuka je fusilli pasta),
500g belog meso,
250ml pavlake za kuvanje,
2 tikvice,
3-4 šargarepe,
2 čena belog luka,
Malo maslinovog ulja, morske soli, biljni začin,
Po želji: parmezan i rukola.
Priprema:
Korak 1: Šargarepu i tikvice iseckajte na kockice ili štapiće. U voku zagrajte maslinovo ulje, pa ubacite šargarepu da se dinstaju na srednjoj temperaturi. Posolite ih kako bi brđe omekšale. Piletinu skuvajte, pa je isecite na manje komade.
Korak 2: Kada šargarepa omekša dodajte joj i tikvice, pa sve zajedno dinstajte dok voda ne ispari. Za to vreme stavite testeninu da se kuva u slanoj vodi. Dodajte piletinu u vok sa povrćem, pa sve zajedno dinstajte još 10ak min.
Korak 3: Beli luk iseckan na sitno dodajte povrću i kada pusti aromu, sipajte slatku pavlaku i dodajte skuvanu testeninu. Kada provri, sklonite sa vatre i začinite mešavinom biljnih začina (Začin C ili Vegeta).
Poslužite toplo, preko nabacajte sveže rukole i pospite parmezanom !
* Pasta se može jesti i sutradan kao hladna obrok salata.
Prijatno!
Možete vi to same!
Fotografije: inspiralized.com
NAJPOPULARNIJI Komentari