Foto: www.truthaboutabs.com
Šta ima lepše i ukusnije leti nego jesti roštilj?
Da bi ukus mesa bio nezaboravan valja ga pripremiti na pravi način, pa delimo sa vama nekoliko sjajnih saveta kako to uradite na pravi način.
Dakle, nabavite meso i pronađite mesto gde ćete peći roštilj, a sve ostalo što je neophodno piše u nastavku !
NE PROPUSTITE: Fenomenalan i vrlo aromatičan umak za roštilj
Marinadu obavezno morate pripremiti. Postoji mnogo sjajnih recepata, ali sa malo ulja, tucane paprike, meda, soli, bibera, belog luka i senfa nećete pogrešiti.
Naravno, možete se poigravati sa ukusima, ali važno je da mesto stoji u ovoj smesi najmanje tri sata, od kojih dva sata stoji u frižideru, a preostali sat na sobnoj temperaturi.
Dok se meso peče na roštilju, preostalu marinadu iz činije skuvajte na šporetu pa prelijte preko gotovog mesa.
Naravno, ukoliko nemate vremena da čekate tri sata ili čitavu noć svakako pripremite meso na isti način pre pečenja.
Sastojke možete seckati ili blendati.
Foto: www.wallpapercraft.com
Ukoliko pripremate pileće meso, možete se poslužiti sastojcima s početka teksta.
Ipak, ukoliko pripremate sledeće vrste mesa prilagodite i marinadu:
- svinjsko meso: pomešajte slanu vodu sa žalfijom, senfom i belim lukom pa prelijte preko mesa.
- jagnjeće meso: grilovano jagnjeće meso imaće fenomenalan ukus ukoliko marinada bude od jogurta i sušenog začinskog bilja.
- losos: za losos su vam potrebni so, biber, malo ulja od koštica grožđa, belog luka i limuna. Meso bi trebalo da stoji u ovoj marinadi najmanje pola sata, a najviše sat vremena.
Foto: www.scottthompsonphoto.tumblr.com
Kada grilujete povrće, ukoliko marinada bude sastavljena od balsamico sirćeta i malo meda, ukus će biti neponovljiv!
NE PROPUSTITE: Jednostavno i praktično - pomfrit na roštilju (recept)
Sada kada znate da je marinada veoma važna, poigrajte se sa ukusima i naravno pozovite prijatelje da sve probaju sa vama!
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari