Ništa ne podseća na zimsku idilu kao miris jabuka i cimeta, zar ne?
Zato tokom hladnih dana najviše volimo dezerte koji podrazumevaju upravo ova dva sastojka.
U današnjem postu otkrivamo vam fantastičan dezert ,,za poslednji momenat'' koji možete da spremite kada vam ,,banu'' nenajavljeni gosti. Priprema se bukvalno za pola sata, a sastojke sasvim sigurno već imate u ostavi!
Pogledajte recept sa uputstvom i napravite slatke mini kiflice sa jabukom i cimetom.
Potrebni sastojci:
55g braon šećera,
1 kašika cimeta,
3 kašike putera,
30g seckanih oraha,
1 zelena jabuka,
1 pakovanje (250g) lisnatog testa.
Korqak 1: Upalite rernu da se greje na 200oC. Odledite lisnato testo, pa ga razvucite da bude debljine 5mm. Isecite ga na trouglove i poredajte u pleh sa pek papirom. U posebnoj činiji pomešajte šećer i cimet, pa mešavinom pospite svaki trougao.
Korak 2: Na svaki trougao dodajte seckane orahe. Za to vreme otopite puter, a jabuku isecite na tanke kriške i ubacite u puter.
Korak 3: Svaku krišku jabuke smestite u najširi ugao trougla...
...pa umotajte u testo i napravite kiflicu. Premažite svaku preostalim puterom i oospite mešavinom šećera i cimeta, pa ubacite u rernu.
Pecite 10-15 minuta ili dok ne porumene. Poslužite tople! Prijatno!
Možete vi to same!
foto: http://theblondcook.com/
NAJPOPULARNIJI Komentari