Medenjaci su sigurno bili omiljeni slatkiš iz detinjstva većine vas.
Osim što imaju neoopisivo dobar ukus, oni posle svake pripreme kuću ispune divnim mirisom meda.
Bake i mame su nam ih spremale sa ljubavlju, a sada je vreme da naučite da ih i same spremate svojim voljenim osobama.
Pogledajte recept i saznajte kako!
Potrebni sastojci:
500 g šećera,
5 dcl mleka,
10 kašika ulja,
2 kašike meda,
1 jaje,
2 žumanca,
1 kesica vanilin šećera,
1 kašičica sode bikarbone,
1 kašičica praška za pecivo,
1 i po kašičica začina za medenjake,
oko 1 kg brašna.
Za premazivanje:
2 belanca,
150 g šećera u prahu.
Priprema:
Korak 1: Karamelišite šećer dok ne dobije svetlo braon boju, dodajte mleko i kuvajte na tihoj vatri da se karamelisani šećer istopi. Skinute sa vatre i dodajte 2 kašike meda, vanilu i ostaviti da se ohladi.
Korak 2: U hladnu masu dodajte 10 kašika ulja, 1 jaje, 2 žumanca, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, začin za medenjake i brašno. Zamesite testo, pa ostavite da odstoji. Razvaljajte testo debljine pola cm, vadite kalupom željene oblike i redajte ih u pleh obložen papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180oC dok ne porumene.
Korak 3: Umutite 2 belanca sa 150 g šećera u prahu i ovom masom koristeći silikonsku četkicu premažite pečene i tople medenjake.
Uživajte!
Možete vi to same!
Fotografjie preuzete sa sajta: Coolinarka
NAJPOPULARNIJI Komentari