Čizkejk (cheese cake) je postao omiljeni slatkiš polovini zemaljske kugle - ili bar mi tako doživljavamo ovaj kolač .
Klasika podrazumeva koru od keksa, beli krem sa sirom i voćni preliv sa želatinom. Ali postoje i varijacije na temu! Ako vam je dosadio originalni recept, a uz to ste veliki ljubitelj nutella krema ovaj recept će vam se sigurno dopasti!
Nema pečenja, nema kuvanja - samo miksre i vaše spretne ruke uz pomoć priajtelja - frižidera!
Pogledajte recept i saznajte kako se sprema nutella čizkejk!
Potrebni sastojci:
280 g graham keksa,
5 kašika putera,
1 manja teglica nutelle,
¾ šolje tostiranih naseckanih lešnika,
450 g krem sira,
½ šolje šećera u prahu.
Priprema:
Korak 1: U blenderu sameljite graham keks, pa dodajte puter na sobnoj temperaturi i kašiku nutele. Sve dobro promešajte, dodajte još tri kašike lešnika i sameljite da dobijete peskastu smesu. Dobijenu smesu utisnite u okrugli kalup za torte i stavite u frižider da se stvrdne.
Korak 2: Mikserom umutite krem sir sa šećerom u prahu dok smesa ne postane penasta, zatim dodajte nutelu, pa sve sjedinite i sipajte preko ohlađene kore. Površinu kreme izravnajte, zatim pospite sitno naseckanim lešnicima i ostavite u frižider na najmanje 4 sata.
I to je to! Prijatno!
Možete vi to same!
Photo: naturala.hr
NAJPOPULARNIJI Komentari