Kada pomislimo na zimu pomislimo na toplu slatku pitu i to od jabuka, zar ne?
Taj savršeni miris nas automatski vraća u praznične porodične dane, a od pomisli na ukuse pečene jabuke i cimeta nam kreće voda na usta.
Lenja pita ili pita sa jabukama je jedan od omiljenih kolača iz detinjstva mnogih od nas.
Danas vam predstavljamo najbržu varijantu ovog starinskog dezerta - nema razvijanja kora, nema drugotrajnog spremanja i stajanja pored šporeta.
Ovo je recept koji bukvalno svako može da savlada, a vazdušasto meko testo i sočni fil će svakoga ubediti da ste pravi ekspert za kolače.
Pogeldajte video snimak i saznajte kako se sprema baš lenja LENJA PITA!
Klik na PLAY!
Potrebni sastojci:
1 šolja jogurta ili kiselog mleka,
1 šolja od jogurta šećera,
1 šolja jogurta ulja,
1,5 šolja jogurta brašna,
2 cela jajeta,
1 prašak za pecivo,
Seckani orasi (po ukusu),
Suvo grožđe (po ukusu),
Cimet (po ukusu),
1,5 kg kiselih jabuka.
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari