Spremanje kolača i torti predstavlja pravu malu umetnost.
Ipak ta umetnost nekad zna zadaje prave muke i probleme.
U dašanjem postu otkrivamo vam neke nove sjajne trikove kada je u pitanju pripremanje slatkiša.
Pogledajte i spremajte kolače i torte kao pravi profeseionalac!
1. Mokrim pstom pokupite ljusku jajeta - Ovo se stalno dešava - razbile ste jaje i u činiju je upao i komad ljuske. Pokvasite prst i približite ga komadiću - ljuska će kao magnetom privučena da se zalepi za prst.
2. Špric za dekoraciju kolača i torti - Ako nemate specijalizovani špric, kao alternativu uvek možete da iskoristite medicinski špric.
3. Svežina kolača uz krišku jabuke - Ako želite da vam suvi kolači duže budu sveži i mekani čuvajt eih uplastičnoj kutiji sa poklopcem u koju ćete ubaciti krišku jabuke.
4. Originalno, a jednostavno ukrašavanje kolača - Nemate šlag ili krem kojim ćete ukrasiti svoje mafine? Iskoristite stari komad čipke ili miljea, namestite ga preko kolača i pospite šećerom u prahu. Problem rešen!
5. Dvobojni šlag ukras uz jednostavan trik - Želite da nanesete šlag na svoje kapkejke - iskoristite dve kese i jedan špric i napravite sjajan dvobojni ukras.
6. Omekšajte braon šećer - Ukoliko vam se braon šećer stvrdnuo prebacite ga u keramičku posudu, pokrijte mokrom salvetom i zagrejte u mikrotalasnooj 4-5minuta.
7. Da vam se nikad ne bi stvrdnuo braon šećer ubacite krišku hleba u posudu u kojoj ga čuvate.
8. Zamenite puter avokadom za zdraviju varijantu vaših kolača.
7. Smanjite bilo koji pleh uz pomoć alu folije - Ovo je posebno pogodno za kolače i torte koji zahtevaju tačno određene mere kalupa ili pleha. Iskoristite alu foliju koju ćete presaviti nekoliko puta dok ne postane dovoljno čvrsta da drži testo.
8. Želite savršenu tekstutu kolača / torti / kore za iste - Ispustite pleh sa testom na radnu površinu kao da je vreo.
9. Nemate kalupe za mafine - Ništa zato! Iskoristite aluminijumske korpice ili obične pairne smestite u poklopce i u njih sipajte smesu.
10. Izbegnite prskanje po kuhinjskim elementima dok mutite uz pomoć ovog sjajno trika sa papirnim tanjireom. Jednostavno probušite dve rupe kroz koje ćete provući žice za mikser.
11. Napravite svoju kesu za dekoraciju jednostavno koristeći kesu za zamrzivač kojoj ćete odseći jedan ćošak u željenom obimu.
12. Kesu ćete najlakše napuniti ako je smestite u čašu i prebacite krajeve preko ivica. Prvo je napunite, pa tek onda secite ćošak.
13. Smesu za kolačiće podelite na jednake delove izaledite u posudi za led - Tako ćete imati precizno odvojene mere kad abudete hteli da ih spremate sledeći put. Jednostavno povadite sve loptice i smestite ih na pek papir.
14. Okrenite kalupe za kolače naopako, nanesite testo i dobićete sjajne jestive korpice.
NAJPOPULARNIJI Komentari