Volite poslastice koje se brzo i lako spremaju i koje ne podrazumevaju višesatno stajanje pored šporeta, pravljenje kora i slično?
Imamo idealan predlog za vas!
Napravite ledeni čokoladni kolač - nema pečenja, nema mučenja, samo mikser, i puno puno čokolade - osvežavajuće i ukusno!
Pogledajte recept i saznajte kako da ga spremite.
Potrebni sastojci:
100 g čokolade za kuvanje,
150 g gorke tamne čokolade,
6 dl slatke pavlake,
20 g šećera u prahu,
4 kašike soka ili likera od pomorandže,
1 kašičica rendane kore pomorandže,
100 g lomljene čokolade za kuvanje.
ZA GLAZURU:
150 g čokolade za kuvanje,
90 g maslaca.
Priprema:
Korak 1: Slatku pavlaku umutite u šlag, dodajte šećer u prahu, sok i koru pomorandže i čokoladu otopljenu na pari i sve dobro umutite mikserom. Na kraju ubacite i lomljenu čokoladu i dobro promešajte varjačom.
Korak 2: Kalup obložite plastičnom folijom, pa u njega izlijte smesu. Ostavite kolač u zamrzivaču tri sata. Pre samog vađenja kolača iz zamrzivača napravite čkoladnu glazuru.
Korak 3: Čokoladu otopite na pari i umutite sa omekšalim maslacem. Kolač izvadite iz zamrzivača, pa ga okrenite na poslužavnik. Prelijte ga čokoladnom glazurom koju ste pripremili i vratite u zamrzivač na još pola sata-sat. Poslužite dobro rashlađen i sečen na šnite.
Prijatno!
Možete vi to same!
Fotografije: archana.me
NAJPOPULARNIJI Komentari