Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Tvoja beba dolazi ove jeseni? Ovo su najlepša imena za dečake i devojčice!

  • 5 pitanja za ponovno buđenje strasti u vašoj vezi

  • 5 trikova za savršen ten nakon letovanja – Svi kažu da izgledam odmorno, a evo i zašto

  • Samo 10 minuta dnevno: Kako da vam kuća miriše kao posle generalnog čišćenja

  • Vraćamo se u kancelariju: ovo su nokti kakve biramo

Recepti

Šnicle u kremastom sosu od pečuraka - recept

Vikend je deo nedelje kada možete više da se posvetite kuhinji i spremanju različitih specijaliteta kojima ćete obradovati porodicu.

Danas vam predlažemo da napravite šnicle u ukusnom sosu od pečuraka.

Kao prilog spremite pire krompir, pirinač ili pastu, napravite salatu i eto prave vikend gozbe!

Iziskuje više vremena, ali se sprema lako, a svideće se svakome ko proba ovo jelo.

Od mesa možete koristiti bilo koje - svinjeći but, pileće belo, teletinu - sos od pečuraka će se odlično slagati sa svakim!

Pogledajte recept i saznajte kako da ga napravite!

 

Potrebni sastojci:

500 g mesa po izboru (kuvanog ili pečenog),
125 g margarina,
400 g šampinjona,
3~4 čena belog luka,
Kocka supe,
500 ml mleka,
300 ml vode,
3 pune kašike brašna,
So po ukusu,
Origano ili neki drugi začin.

Priprema:

Korak 1: Meso iseckajte na četvrtine. Iseckane šampinjone prodinstati na pola margarina dok voda ne ispari. Izvadite ih, pa u istoj šerpi na ostatku margarina par minuta propržite sitno iseckan beli luk. Dodajte brašno i promešajte da se dobije kompaktna smesa.

Korak 2: Sipajte mleko, vodu i stavite kocku supe. Smanjite temperaturu na šporetu i desetak minuta neprestano mešajte sos da bi se razbile sve grudvice. Stavite so i začin po ukusu.

Korak 3: Ubacite meso i šampinjone, pa mešajte još nekih 5~10 minuta. Kada se lepo zgusne i kada proključa sklonite sa šporeta i poslužite uz pire krompir ili rižoto.

Prijatno!

 

Recept preuzet sa bloga: Tajni sastojak

03.04.2022 09:15
 

Ne propustite

  • Recept za makarone u sosu od tunjevine - posno !

  • Recept za sočnu piletinu u ojster sosu - kineska kuhinja

  • Recept za zapečenu piletinu sa pečurkama i sirom

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 25.08.-31.08.2025.

  • Ova voćka TOPI masne naslage sa butina

  • 5 knjiga koje će vam promeniti pogled na svet

  • Serije iz devedesetih koje i danas gledamo

  • Ekskluzivna kolumna: Bila sam ljubavnica deset godina

  • Sunce u Devici: Vreme za introspekciju, red i unutrašnju svetlost

  • Zašto pre spavanja ne treba da koristimo telefon?

  • Šta raditi za vikend u Beogradu?

  • Samouverenost na poslu: Kako se izboriti za povišicu i bolje uslove?

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Piletina u sečuan sosu - kineska hrana

Ukoliko ste ljubitelj kineske kuhinje, a posebno ljute hrane, ovo će biti idealan recept za vas! Zaštitni znak...
Scroll up