Počela je sezona tikvica - ima li lepše vesti!
Ovu povrćku možete spremati na nebrojeno načina, dodavati je jelima i oplemeniti njihovim nutritijentima svaki obrok.
Jedan od načina da ih uvede u svoju ishranu i pita od griza sa tikvicama.
Za pripremu ovog specijaliteta vam ne treba puno vremena, a ni kuvarsko umeće, što je najbolja vest !
Za tili čas ćete dobiti ukusnu večeru, doručak ili predjelo, a može se jesti i sutradan uz čašu hladnog jogurta.
Pogledajte recept i saznajte kako da je pripremite ukućanima.
Potrebni sastojci:
4 jaja,
300 g griza,
2 kašike pavlake,
500 g tikvica,
150 g suvog mesa,
150 g trapista ili starog kravljeg sira,
2 struka mladog crnog luka,
100 ml ulja,
1 prašak za pecivo,
So po ukusu,
Susam za posipanje po želji.
Priprema:
Korak 1: Jaja penasto umutite žicom (nije vam potreban mikser), pa dodajte ulje i pavlaku. Mladi luk, suvo meso (može i slaninica) i trapist sitno iseckajte, pa sve ubacite u smesu sa jajima. Tikvice oljuštite i izrendajte, pa i njih umešati u testo. Nije ih potrebno cediti.
Korak 2: U griz umešajte prašak za pecivo, pa varjačom sjediniti sve sastojke. Posolite po ukusu, 2~3 kašičice. U pleh obložen pek papirom ili podmazan izlijei smesu za pitu, pa pospite susamom.
Korak 3: Ubacite u rernu i pecite oko 30 minuta na 2000 C dok lepo ne porumeni. Ako je pečete u dubljem plehu kao ja trebaće vam malo više vremena, čačkalicom proveravajte da li je gotova.
Sačekajte da se pita dobro prohladi da se ne bi krunila dok je sečete.
Recept preuzet sa bloga: Tajni sastojak
NAJPOPULARNIJI Komentari