Sigurni smo da mnogi od vas vole hladni dezert koji su naše mame i bake pravile - koh !
Pogledajte recept i napravite ga i vi svojoj porodici - brzo i lako !
Potrebni sastojci:
1 litar mleka,
7 kašika pšeničnog griza,
14 kašika šećera,
3 kesice vanilin šećera,
2 kašike brašna - tip 400,
7 jaja.
Uputstvo:
Korak 1: Razdvojite 7 belanaca od žumanaca, pa ih umutite mikserom postepeno dodavajući šećer, sve dok ne dobijete čvrstu kremu. Kada pena od belanac postane čvrsta (okrenite posudu naopako - ne bi smelo da curi) dodajte žumanca, pa umutite.
Korak 2: Dodajte i griz, brašno i vanilin šećer (1 kesica), pa mutite dok smesa ne postane penasta. Sipajte smesu u pleh podmazan uljem i posut brašnom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta, tj. dok gornji sloj ne porumeni.
Savet: Tokom pečenja proveriti da li je testo pečeno uz pomoć čačkalice. Ukoliko na čačkalici nakon ubadanja u testo ima testa treba još peći.
Korak 3: Za to vreme skuvajte mleka sa 7 kašika šećera i vanilin šećerom (2 kesice). Kad je koh pečen isecite ga na kocke i prelijtievrelim mlekom, pa ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi, a onda ubacite u frižider dok se dobro ne ohladi.
Poslužite hladno! Prijatno!
Možete vi to same!
Recept preuzet sa bloga naše saradnice Milice - Kolačići. Posetite ga i pogledajte još brzih i lakih recepata za ukusne kolače.
NAJPOPULARNIJI Komentari