Evo pravog izazova za sve vas sladokusce!
Vikend je idealno vreme da odvojite malo više vremena za spremanje poslastice, a ova koju vam danas predstavljamo je apsolutno vredna truda.
Vreme je da počastite porodicu fantastičnom nugat tortom!
Ovo čokoladno zadovoljstvo će sve ostaviti bez teksta i garantujemo da će torta nestati do ponedeljka!
Pogledajte recept i saznajte kako se sprema!
Potrebni sastojci:
I kora:
5 belanaca,
10 kašika šećera,
150 g kokosa,
2 kašike brašna,
pola praška za pecivo;
II kora:
5 belanaca,
10 kašika šećera,
150 g mlevenih oraha,
2 kašike kakao,
2 kašike brašna,
pola praška za pecivo;
I fil:
200 g nutelle,
II fil:
10 žumanaca,
200 g šećera,
1 puding od vanile,
3 kašike gustina,
5 dcl + 2 dcl mleka,
250 g maslaca ili margarina,
150 g mlevene plazme;
III fil:
500 g šlaga, prah, ne slatka pavlaka,
3-4 dcl mleka ili vode, nemojte dodavati više tečnosti,
3 kašike šećera ako šlag već nije zaslađen, ako jeste, ne dodavati šećer,
200 gr nutelle;
200 g seckanih lešnika za dekoraciju.
Uputstvo:
Korak 1 - I kora: Umutite belanca i šećer u čvrst sneg. Postepeno dodajte kokos, brašno i prašak za pecivo ručno mešajući. Na dno kalupa za pečenje prečnika 28 cm stavite pek papir i pecite koru 15ak minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180oC.
Korak 2 - II kora: Umutite belanca i šećer kao za prvu koru i postepeno dodajte ostale sastojke ručno mešajući. Pecite kao i prethodnu koru.
Korak 3 - II fil: Izmešajte žumanca, šećer, puding i gustin sa 2 dcl mleka, ostalo mleko stavite da prokuva.Kada provri ddodajte pripremljenu smesu i mešajte žicom da se ne stvore grudvice. Kuvajte nekoliko minuta na srednjoj temperaturi. Ostavite da se ohladi do sobne temeperature. Pokrijte najlon folijom ili povremeno promešajte da se ne stvori korica.
Penasto umutite maslac, sjedinite sa filom muteći mikserom u većoj brzini i dodajte mlevenu plazmu. Ostaviti na kratko u frižider.
Korak 4 - III fil: Umutite šlag sa mlekom koje ste prethodno zasladili, dodajte nutellu sobne temperature i lagano ručno izmešajte.
Korak 5 - Filovanje: Na belu koru rasporedite nutellu. Stavitena desetak minuta u zamrzivač da se nutella stegne. Nanesite i fil sa plazmom, stavite tamnu koru, pa fil sa šlagom i nutellom. Ovim filom filujte i obod torte. Za posebnu notu možete da pospete tortu seckanim lešnicima.
Tortu ostaviti preko noći u frižider sve stegne i sjedini.
Prijatno!
Možete vi to same!
Fotografije preuzete sa Google images
NAJPOPULARNIJI Komentari