Nastavljamo sa serijom jednostavnih slatkih recepata. Ovaj put lagana torta sa pudingom od vanile i čokolade - prosto da oližete prste !
Pogledajte recept i uverite se koliko je lako, pa oduševite svoje ukućane ovom ukusnom poslasticom !
Potrebni sastojci:
Za koru:
5 belanaca,
5 kašika šećera,
5 kašika brašna,
250ml mleka;
Za fil:
1 puding od vanile,
1 puding od čokolade,
1l mleka,
4 kašike brašna,
200g šećera,
40g čokolade,
2 margarina,
5 žumanaca,
300ml slatke pavlake.
Priprema:
Korak 1: Penasto umutite belanca, postepeno dodavajući šećer, nikako odjednom ! Kad se rastopi dodajte brašno i lagano promešajte kašikom. Masu rasporedite u okrugli kalup i pecite u rerni zagrejanoj na 180 C dok kora ne porumeni.
Korak 2: Toplu koru prelijte mlekom i ostaviti da se ohladi. Puding od vanile razmutite sa 100g šećera i 2 kašike brašna i skuvajte u pola litra mleka. Isto uradite i sa pudingom od čokolade, s tim što ćete njemu dodati i 40g čokolade i mešati dok se ne rastopi.
Korak 3: Margarin penasto umutite sa žumancima i podeliti masu na dva dela. Dodajte ga u potpuno ohlađene pudinge i dobro izmiksajte. Umućenu slatku pavlaku podelie na dva dela, jedan dodajte belom, drugu čokoladnom filu i lagano umutite.
Premažite koru belim filom, zatim čokoladnim filom i ukrasite umućenim šlagom i listićima čokolade. Tortu ostavite na hladnom mestu do posluženja.
Prijatno!
Možete vi to same!
Fotografije: scherzimatrimonio.com
NAJPOPULARNIJI Komentari