Ukusno, hrskavo i savršeno za zimsko poslepodne. Recept za crumble, sledi u nastavku.
Podloga:
50 g keksa po izboru
150 g muslija
125 kokosovog maslaca
Preliv od jabuka
2 velike jabuke
50g šećera (smeđeg)
Prstohvat cimeta u prahu
2 kašike brašna ili gustina za kolače
Preliv od mrvica
50g šećera
70g maslaca od kokosa
50g brašna
50g muslija
Nadev:
150 g indijskih oraščića
250g ricota sira
100g šećera
Kašika soka od limuna
Kašika gustina ili brašna
1 vanil šećer
Prstohvat soli
Priprema:
Kako biste napravili smesu, sameljite svoj omiljeni keks (ili odmah kupite mleveni), dodajte musli. Dodajte maslac, pomešajte i rasporedite po kalupu.
Dok pripremate ostatak kolača, neka smesa odstoji u frižideru.
Za preliv od jabuka, na srednjoj vatri - iseckajte jabuke, dodajte šećer, cimet i gustin. Potrebno je oko desetak minuta da se jabuke omekšaju. Zatim ih ostavite po strani da se hlade.
Za preliv od mrvica, maslac izmešajte sa šećerom, kako biste dobili kremastu pastu. Umešajte brašno i musli, orašaste plodove i cimet.
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Za nadev, oraščiće sameljite. Dodajte sir, šećer, limunov sok, vanilin šećer, gustin, so, sve dok ne dobijete glatku smesu.
Na pripremljenu podlogu, izlijte nadev od sira, poravnajte, rasporedite jabuke. Zatim sledi preliv od mrvica. Pecite 45 minuta.
Izvadite kolač da se skroz ohladi na sobnoj temperaturi, a onda ga možete staviti u frižider.
Prijatno!
NAJPOPULARNIJI Komentari