Kremast, ukusni puding od čia semenki i jagoda je idealan za letnje dane. Možete da ga poslužite kao poslasticu nakon ručka, a može i da vam zameni doručak, ako se laganije hranite. Bilo da je u pitanju zdrav dezert ili užina, ovaj puding postaće vam omiljen. Sigurni smo da će vam kašika pudinga zasladiti dan i da će ga bar malo popraviti! Pri tome, pravi se lako i brzo, pa vam neće oduzeti ni vreme, ni puno novca, većinu sastojaka imate kod kuće.
Recept sledi u nastavku.
NE PROPUSTITE: PANNA COTTA OD JAGODA - RECEPT
Za puding:
220 ml mleka (možete da koristite i bademovo i kokosovo mleko)
5 kašika čia semenki
3 kašike meda
200g seckanih jagoda
Pola kašičice ekstrakta vanile
Za serviranje:
Seckane banane
Seckanejagode
Seckani bademi
Čia semenke
Priprema:
- Dodajte čia semenke, vanilu, mleko i med u posudu za mešanje. Promešajte da se sjedini.
- Pokrijte i ostavite u frižideru 4h.
- Puding dobro izmiksajte. Zatim dodajte jagode i med u blender i miksujte dok smesa ne bude glatka.
- U puding dodati pire od jagoda i dobro promešati da se sjedini.
- Dodajte oko 1 kašiku pirea od jagoda u 2 pojedinačne čaše ili teglice.
- Svaku čašu napunite čia pudingom. Prelijte pireom od jagoda.
- Na vrh stavite narezane banane, jagode, bademe i malo čia semenki.
Služie ohlađeno! Prijatno.
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari