Volimo salate jer su uvek sačinjene od sezonskog povrća i ukusnog mesa. Ono što nas posebno raduje jeste što se salate brzo i lako prave, a mogu i da odstoje dan ili dva. Kada je salata dobro zapakovana u frižideru, neće izgubiti sočnost, pa je možete iskoristiti za nekoliko obroka, što itekako štedi vreme. Salata sa piletinom je kompletan obrok, opa je možete jesti za ručak ili obrok po želji! U svakom zalogaju, osetićete različite ukuse koji su puni vitamina. Obavezno nam javite utiske.
Recept sledi u nastavku.
NE PROPUSTITE: IDEJA ZA RUČAK- BROKOLI PASTA
Sastojci:
- Pola velikog krastavca
- 1 crveni luk
- 10 čeri paradajza ili 3 obična
- Maslinovo ulje
- 80 grama leblebija
- 300 gr pilećeg filea
-Biber, so, začini po želji, preporučuje se luk u prahu i čili
- Svež peršun
- 2 kašike ceđenog limuna
Priprema:
- Iseckajte luk. Iseckajte krstavac i paradajz.
- Po želji možete da dodate papriku ili neko drugo sezonsko povrće, po želji.
- Iseckajte peršun i dodajte u činiju. Sada dodajte začine i isceđeni limun, pa ostavite da odstoji, dok pečete meso.
- Meso pecite na maslinovom ulju, dodajući samo osnovne začine. Piletina treba da bude isečena na kockice.
- Dodajte piletinu i sve dobro promešajte. Možete da dodate i kašiku meda, za slatkast ukus.
- Na kraju dodajte leblebiju, i još soli i bibera ukoliko je potrebno.
Uživajte - prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari