Nakon Uskrsa svi se pitamo isto- kako iskoristiti jaja koja su nam ostala? Jasno je da ćete neka od njih podeliti ali će vam jedan deo ostati, nemojte ih bacati iskoristite ih za ukusan mesni rolat i obradujte porodicu ručkom. Ne treba vam puno slobodnog vremena za pripremu rolata, jednostavan je i ako ga sačuvate u frižideru možete ga jesti i u naredna dva dana- što je divna vest!
Recept je u narednim redovima!
NE PROPUSTITE: Recept za salatu od jaja!
Potrebni sastojci:
- 500 gr mlevenog mesa
- glavica crnog luka
- kašika ulja
- 250ml mleka
- prstohvat soli i bibera
- 7 barenih jaja
- 250gr sira
Način pripreme:
Izdinstajte luk na tihoj vatri i zatim dodajte ulje, začine i mleveno meso. Predlažemo vam da mleveno meso sipate postepeno i neprestano mešate kako ne bi zagorelo. Kada meso nakon dvadesetak minuta porumeni isključite šporet i sklonite tiganj.
U vatrostalnu posudu postavite jaja, isečena na pola da popune donji deo posude i zatim preko njih prespite meso. Dodajte drugi deo jaja i sve prelijte rendanim sirom i mlekom.
Neka se peče narednih 30 minuta na 180 stepeni unutar rerne.
Uživajte!
NAJPOPULARNIJI Komentari