Pogledajte recept i napravite lagane čipkaste keksiće sa crnom čokoladom ! Hrskavo i ukusno – savršen dezert za ispijanje kafe ili kao poklon !
Potrebni sastojci:
60g braon šećera,
2 kašike putera na sobnoj temperaaturi,
2 kašike slatke pavlake,
30g meda,
40g brašna,
60g lešnika
1 kašičica ekstrakta vanile,
200g crne čokolade- 60% kakaoa.
Priprema:
Korak 1: U šerpicu dodajte 2 kašike slatke pavlake, šećer, med i puter. Na srednjoj temperaturi zagrevajte sastojke dok ne provru. Kada se pojave mehurići, kuvajte još samo 1 minut.(0:06)
Korak 2: Prepecite lešnike, pa ih iseckajte. Kremastoj karamel smesi dodajte brašno, promešajte, pa dodajte ekstrakt vanile, promešajte i na kraju dodajte lešnike. (1:07)
Korak 3: Zagrejte rernu na 170°C. Na dno tepsije stavite papir za pečenje, pa pripremljenu smesu oblikujte u kuglice koje ćete poredati na papir. Napravite dovoljan razmak, jer će se kuglice istopiti i pretvoriti u pljosnate pločice. Pecite 8min. (2:54)
Korak 4: Dok su još topli izvadite keksiće na hladnu površinu. Čokoladu istopite na pari. Svaki keksić premažite tankim slojem istopljene čokolade, pa poklopite drugim. S donje strane možete da ih poprskate čokoladom za zanimljiviji izgled. (3:40)
I vaši čipkasti kolačići su gotovi ! Smestite ih u korpicu, ukrasite mašnom i mogu postati savršen poklon za dragu osobu!
* A ako volite čokoladne poslastice pogledajte video snimak sa receptom za čokoladni kolač sa keksom bez pečenja - klik na OVAJ link!
Možete vi to same!
Fotografije: thehillbillychicks
NAJPOPULARNIJI Komentari