Razume se da je Božićna trpeza jednako važna, ako ne i važnija od novogodišnje. Kada vam dolaze gosti i želite da sve bude savršeno pripremljeno, usresredite se na svako jelo posebno. Različitim detaljima obogatite predjelo, glavno jelo i dezert. U okviru predjela ove godine ne treba postavljati samo suhomesnate đakonije, mi vam predstavljamo hrskave slane kuglice koje se mogu jesti uz šunku, sir ili same!
Recept sledi u narednim redovima!
NE PROPUSTITE: DOMAĆA BIG MAC SALATA - RECEPT KOM JE TEŠKO ODOLETI!
Potrebni sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 manji crveni luk
2 čena belog luka
200g prezli
70 g sušenih brusnica, iseckanih
70 g suvih kajsija, iseckanih
3 jajeta
1 kašika seckanog peršuna
50 g putera, otopljenog
Način pripreme:
Zagrejte rernu na 200°C, a zatim zagrejte i ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte crveni i beli luk, sitno iseckan da se lagano dinsta.
Kada luk omekša prebacite ga u činiju i dodajte prezle, brusnicu, kajsiju, jaje, peršun i puter. Začinite solju i biberom. Dobro promešajte da se sjedini.
Smesu oblikujte u kuglice, ukoliko pravite kuglice srednje veličine biće ih petneastak. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite dvadesetak minuta dok ne porumene.
Hrskave su i ukusne- prijatno!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari