Ako ste u potrazi za inspiracijom i ne znate šta da pravite za ručak, imamo sjajno rešenje. Njoke a la Milaneze će vas osvojiti na prvi zalogaj. Sara se potrudila da za vas pripremi njoke kojima zaista niko ne može odoleti, jer su sočne, ukusne i brzo se prave! Ovo je jedan od njenih omiljenih recepata i kaže da sa ovim receptom nema greške, pa uvek pozitivno iznenadi svoje prijatelje ili porodicu kada ih pozove na ručak. Zato, spremite sastojke i krenite u akciju, jer će vas ukus Milanese njoka oduševiti!
Recept sledi u nastavku.
NE PROPUSTITE: RECEPT ZA SLANU PITU SA SLANINOM I JAJIMA
Sastojci:
450 mlevenog mesa
500 g njoki
650 g peleta
glavica crnog luka
kašičica bosiljka i kašičica belog luka u prahu
so i biber
Maslimovo ulje
Mocarela po ukusu
Priprema:
- Ugrejati maslinovo ulje na tiganju. Prodinstati crni luk sa mlevenim mesom.
- Dodati pelat i začine, kuvati dok ne ispari višak tečnosti.
- Pred kraj, dodati njoke i kuvati ih par minuta.
- Zapecite u rerni na 15 minuta, na 180 stepeni.
- Izvadite iz rerne, dodajte mocarelu i ostavite da se peče još desetak minuta, da se mocarala istopi.
Prijatno!
Pratite nas i na INSTAGRAMU!
NAJPOPULARNIJI Komentari