Ako niste probali francuski slatki tost, sada je prava prilika! Sigurni smo da će ovo biti vaša nova omiljena poslastica tokom jeseni i da će obradovati vaše mališane koji se kasnije bude vikendom, pa taman imate vremena da spremite ovu perfektnu slatku đakoniju! Francuski tost se pravi lako i brzo, a u mirisu ćete uživati! U Francuskoj se ovaj kolač služi tokom jutarnjih časova, ali u kom god delu dana da ga pravite, nećete pogrešiti. Savršeno se slaže sa kafom, toplom čokoladom, ali i čajem.
Recept sledi u nastavku.
NE PROPUSTITE: MAFINI OD BUNDEVE I ČOKOLADE - RECEPT
Potrebni sastojci:
1 tost hleb
4 jaja
1 šolja mleka
3 kašike javorovog sirupa
2 kašičice cimeta
1 kašika ekstrakta vanile
Prstohvat soli
2 srednje jabuke
70g badema, oraha ili nekog drugog koštunjavog voća
Način pripreme:
Zagrejte rernu na 220 stepeni.
U velikoj posudi umutite jaja sa mlekom i dodajte javorov sirup, ekstrakt vanile i so. Potpoite kriške hleba u mešavinu i sačekajte da upiju sastojke.
U međuvremenu isecite jabuke horizontalno, na tanke kolutiće.
Položite namočene kriške hleba u tepsiju i preko njih stavite jabuke. Ako vam je ostalo smese od jaja, prelijte.
Pecite do 40 minuta u rerni a nakon toga ostavite da se ohladi desetak minuta i dodajte šećer u prahu.
Prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari