Znate da obožavamo praznike. I zaista se uvek potrudimo da praznična trpeza bude ne samo ukusna, već i bogata i lepa na oko. Uskrs nam je svakako jedan od omiljenih! Ritual farbanja i šaranja jaja uvek je zabavan, pa smo se i ove godine potrudile da za vas pripremimo neke originalne ideje, koje ćete lako moći da primenite, a da rezultat budu - lepa i atraktivna uskršnja jaja. Zapravo, osmislile smo da ovogodišnja uskršnja trpeza bude prava prolećna - zato su nam glavni motiv jagode. Jagode su Anine omiljeno voće, tako da izbor nije nimalo slučajan - da vam odamo tajnu, ove godine Uskrs pada baš na Anin rođendan, pa je njoj pripalo apsolutno pravo da bira tortu. Kako je Anina omiljena torta iz detinjstva puslica, a voće jagode, onda nije slučajno zašto smo se odlučile za čuvenu Pavlovu tortu, koja je upravo kombinacija puslica tj. Beze kora od belanaca, šlaga i jaogda. Onda smo došle na ideju i da jaja išaramo tako da imitiraju jagodice, a kako Uskrs ne može da prođe bez Zeca, iscrtale smo i zeke na jajima, i zalepile im ušice! Da, da, bile smo kreativne, ali smo se prvo naoružale svim potrebnim materijalom kako za tortu, tako i za šaranje jaja u našoj omiljenoj IDEA radnji. jasno vam je da je ta kupovina potrajala, pre svega jer smo se zadržale kod dela gde je upravo uskršnja artiljerija - od boja do korpica za jaja, stalka za čuvarkuću, imitacija trave za gnezdo, pilića, zeka i ostalih igračaka. Takođe, mislile smo i na Arsicu, kojm će ovo biti drugi Uskrs, tako da su se u korpi našle i sitnice za njega, i pogađajte - čokoladna jaja za Ivanu. Naposletku su sve upotpunile jagode, koje su toliko mirisale da smo se jedva sudržale da ih ne pojedemo na putu do kuće.
U svakom slučaju, čeka vas super zanimljiv uskršnji video - sa idejama za šaranje jaja u vidu jagodica i zeka, i receptom za Pavlovu tortu!
NE PROPUSTITE: Torta sa jagodama - gotova za 15 minuta
Klik na PLAY!
Sastojci:
Za koru:
6 belanaca
250 g šećera u prahu
1 supena kašika alkoholnog sirćeta
Za fil:
500 ml krem šlaga
1 vanilin šećer
450 g jagoda
Priprema:
Penasto umutiti belanca sa šećerom i sirćetom. Mutiti dok ne dobijete čvrst sneg. Na pek papiru iscrtajte krug u veličini podloge za tortu. Precizno popunite krug belancima uz pomoc šprica. U posudi dobro umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom. Na prvu koru nanesite jednu polovinu slaga uz pomoć šprica. Potom rasporedite sitno seckane jagode. Ponovite postupak in sa drugom korom. Dekorišite seckanim jagodama.
Šaranje jaja:
Flomasterom iscrtajte oči,nos i usta zekama. Za uši,isecite truleks krpu žute boje po iscrtanom obliku i zalepite super lepkom.
Za jaja jagodice,iscrtajte zlatnim markerom semenke na crvenim jajima. Super lepkom zalepite listove biljke po izboru na dno jajeta.
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari