Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

  • Kako nositi nakit u skladu sa najnovijim modnim trendovima

Recepti

Raskošni Panj rolat kolač - Bûche de Noël

Stižu nam praznici! Volimo ovaj period godine. Pre svega, jer podrazumeva ljubav i deljenje, a nezaobilazna je i praznična trpeza kojoj se uvek posebno radujemo - i kada je priprema i kada je degustacija u pitanju. smiley Ove godine okolnosti jesu drugačije od onih na koje smo navikli - Novu godinu možda ovog puta nećemo provesti sa svima sa kojima bismo voleli, ili na način na koji bismo voleli, ali suština i dalje ostaje ista - sumiramo utiske godine koju ostavljamo iza sebe, koja koliko god izazovna bila, ipak nas je nečemu naučila, i radujemo se novom početku. A svaki novi početak je potrebno zasladiti! Zato smo mi bile u velikoj prazničnoj nabavci u našoj Idea radnji, nabavili sve sastojke za čuvenu Buche de Noel tortu, i odlučile da prihvatimo izazov kada je njena dekoracija u pitanju! Nismo zaobišle ni slani asortiman, pa smo se opremile suhomesnatim Ukusi moga kraja proizvodima, kako bismo upotpunili trpezu, a u našoj korpi svoje mesto su našli i brojni novogodišnji ukrasi, jer krenuo je praznični specijal ženskog kolektiva. smiley

Pogledajte video gde vas čekaju detaljna upustva za pripremu Novogodišnjeg Panj kolača, kao i za njegovu dekoraciju!

NE PROPUSTITE: Sočne Čoko kocke

Klik na PLAY!

Sastojci:

Testo:

8 žumanaca

6 kašika mleka

6 kašika ulja

1 kašičica vanila ekstrakta

30 g brašna

30 g kakao

6 kašika gustina

8 belanaca

1/2 cup šećera

 

Fil:

350 g šećera u prahu

250 g putera

Nekoliko kašika punomasnog mleka po potrebi

1 1/2 kašičice vanila ekstrakta

Par kašika kokosovog brašna po želji

 

Priprema:

U dubljoj posudi umutite žumanca sa šećerom. Dodajte ulje, mleko, potom brašno, gustin i kakao. Sve dobro sjedinite i dodajte vanilin ekstrakt. U drugoj posudi umutite belanca sa jednom kašikom šećera. 

Potom sve sjedinite i sipajte u podmazan pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta. Za to vreme umutiti puter i šećer, i dodati po želji par kašika kokosa. 

Biskvitnu koru uviti u krpu da malo odstoji, zatim je namazati filom, pa ponovo uviti. 

Isecite rolat i posložite tako da formirate oblik panja. Nanesite čokoladnu glazuru, a za dekoraciju možete iskoristiti suvo voće, ribizle, ruzmarin, srebrne bombice, šećer u prahu. 

Možete vi to same!

29.12.2021 01:06
 

Ne propustite

  • Novogodišnja trpeza - recept za ukusne slane i slatke kuglice + praznična dekoracija stola

  • ŠVARCVALD torta: recept + NOVOGODIŠNJA dekoracija

  • Hrskavi karamel CHEESECAKE kakav do sad niste probali

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Mesečni horoskop za JUL 2025.

  • Nedeljni horoskop za period od 30.06.- 06.07.2025.

  • Letnji izazov: Postignite balans u životu uz bosonogo hodanje

  • Midi suknja: Letnji outfit s kojim ne možete pogrešiti - modni predlozi

  • Paloma koktel - letnje osveženje

  • Najpopularniji kupaći kostimi: trendovi koje ćete obožavati ovog leta

  • Tri znaka koja VAM ŽIVOT ŠALJE: Nikada ne ignorišite OVA upozorenja

  • Buđenje ženstvenosti: Kako je dekolte promenio moju intimu

  • Ako sređujete kuću vikendom, neka bude kratko: Top saveti!

  • Otkrijte najlepše letnje papuče: Vaš must-have za udobnost i stil

  • Neplodnost: Razumevanje faktora koji utiču na sposobnost začeća

  • Spremni za plažu: Šta sve treba da se nađe u vašoj torbi?

  • Lubenica: slatki dar leta za vaše zdravlje

  • Stavite OVO u svoj novčanik i delujte direktno na finansije: Moć svesne namere

  • Voda od ruzmarina: Vaše savršeno letnje osveženje i tajna lepote!

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Neodoljivi Kokos Minjoni - sitni kolači

Krenula je sezona sitnih kolača! Mada što se slatkiša tiče, u ženskom kolektivu su oni uvek aktuelni. Ovog puta smo...
Scroll up