Kako je sada sezona tikvica, možete ih naći u marketu po veoma niskim cenama, a ukoliko su one još i vaše omiljeno povrće, eto dva i više nego dovoljna razloga da upravo od njih pripremite jedan ukusan prolećni ručak. Danas sa vama delimo jedan veoma lak i ukusan obrok, a u pitanju su zapečene tikvice sa piletinom. Zvuči ukusno, a verujte da zaista i jeste.
U nastavku teksta pogledajte kako možete napraviti ovo ukusno jelo!
NE PROPUSTITE: Pomodoro pasta sa patlidžanom - raj za nepca!
Sastojci:
1 kašika ulja
1 veći crni luk naseckan na kockice
500g pilećeg belog mesa
so, biber, kumin, čili - po ukusu
3 veće tikvice
ljuta paprika - opciono
3 grančice svežeg peršuna
1 konzerva pelata
200g narendanog parmezana
Način pripreme:
Propržite crni luk na ulju, dodajte biber, malo soli. Već isprženo belo meso iscepkajte i dodajte u luk koji se prodinstao. Nakon mesa u tiganj ubacite i pelat. Ostavite sve da krčka oko 3 minuta i potom sklonite sa varte.
Dobro operite tikvice i isecite ih tanko po dužini. Dva do tri lista prislonite jedan uz drugi, kao na slici i na vrh stavite kašiku smese od mesa i pelata. Potom, urolajte tikvicu.
Iskoristite svo meso i tikvice, urolajte ih i stavite u vatrostalnu činiju. Kada ih sve popakujete u činiju možete tikvice posuti sa malo maslinovog ulja i malo pelata.
Potom tikvice pospite rendanim parmezanom i stavite ih u već ugrejanu rernu na 250 stepeni. Tikvice pecite oko 20 minuta.
Jelo servirajte hladno, možete dodati i pavlaku preko. Ukoliko volite ljuto na vrh naseckajte malo ljute paprike i dodajte malo svežeg seckanog peršuna! Prijatno!
Ukoliko odlučite da pripremite ovaj recept, obavezno nam pošaljite slike, rado ćemo ih objaviti!
NE PROPUSTITE: Punjene pečurke - specijalitet kome nećete odoleti!
Foto: izvor
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari