Kada nam dolaze gosti ili spremamo žurku, neku zakusku, sedeljku, često se odlučimo da poslužimo kupovne grickalice, jer nam je tako jednostavno najlakše. Međutim, mi za vas imamo bolji i ukusniji predlog koji će se svima sigurno mnogo više svideti - da sami napravite svoje domaće grickalice. Ono što obećavamo jeste da nije teško i da vam neće oduzeti mnogo vremena, jer znamo da ni vi kao ni mi ne biste voleli da "zaglavite" u kuhinji. Takođe, mislimo da jednom kada isprobate ovaj recept, biće redovan na vašem repertoaru.
U nastavku vas čeka recept za domaće grisine sa susamom!
NE PROPUSTITE: Jednostavna i ukusna lešnik torta - recept
Sastojci:
380 g višenamenskog brašna
1 kafena kašika suvog kvasca
200 ml tople vode
60 ml maslinovog ulja
40 g putera
So po ukusu
Susam za posipanje
Priprema:
Sipajte brašno u dovoljno veliku posudu, dodajte suve sastojke - so i kvasac, potom dodajte i otopljeni puter, kao i mlaku vodu. Sve to dobro umesite i ostavite testo pod krpom da odstoji 45 minuta.
Foto: izvor
Pripremite pleh koji ste obložili peh papirom, ili rešetku, gde ćete slagati svoje štapiće. Testo podelite na 24 jednaka dela, i krenite sa formiranjem tankih dugačkih grisina - ne treba da budu pretanki, procenite i prema dužini pleha.
Foto: izvor
Kada ste ih sve poređali u pleh, namažite ih maslinovim ulje, a potom pospite susamom.
Pecite ih u rerni zagrejanoj na 190 stepeni 20-25 minuta, dok lepo ne porumene tj. dok ne dobiju zlatnorumenu boju.
I grisini su spremni su za posluživanje.
NE PROPUSTITE: Šnenokle - najbolji recept za poslasticu koju svi volimo!
Možete vi to same!
Naslovna foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari