Da li ste i vi uzbuđeni što sezona jagoda samo što nije? Moramo priznati da su one naše omiljeno voće, i da nas poprilično inspirišu kada su poslastice u pitanju. A pošto je toplije doba, sada je vreme za lagane i kremaste dezerte, koji će baš kako treba zasladiti vaše prolećne dane. Naravno, jagode ne mogu bez čokolade, pa ćemo i nju dodati u naš recept. Kao i uvek, izabrali smo onaj koji nije komlikovan i za koji će vam trebati vrlo malo vašeg dragocenog vremena, a rezultati u pogledu užitka neće izostati.
Sve što je potrebno jeste da nastavite sa čitanjem i da u produžetku otkrijete kako da napravite kremasti rolat sa jagodama i čokoladom.
NE PROPUSTITE: Sočna pita sa feta sirom i grčkim jogurtom - recept
Bića vam potrebno:
Za biskvit:
130 g brašna
130 g putera
7 jaja
100 g crne čokolade
120 g šećera
2 supene kašike kakaa
Za fil:
300 ml slatke pavlake
1 vanilin šećer
70 g šećera
250 g očišćenih i iseckanih jagoga
1 kesica želatina
Uputstvo za pripremu:
Prvo penasto umutite puter, pa dodajte čokoladu koju ste prethodno istopili na laganoj vatri. Tome dodajte i žumaca, a belanca umutite penasto sa šećerom, pa sipajte brašno i kakao, i onda sve sjedninite sa puterom i čokoladom.
Smesu izručite u pleh koji ste obložili papirom za pečenje i pecite u rerni koju ste zagrejali na 220 stepeni oko 15 minuta.
Ppečeni biksvit izručite na kuhinjku krpu, pospite sa 70 g šećera i odmah ga smotajte, pa ostavite da se ohladi.
Fil pravite tako što umutite pavlaku sa vanilinim šećerom, pa u to dodate želatin koji ste pripremili po uputstvu sa kesice.
Rolat namažete filom, onda rasporedite jagode, smotate ga, ostavite da se ohladi oko 3 sata u frižideru, ukrasite jagodama i ljuspicama čokolade - možete ga posuti i prah šećerom, i spreman je za posluženje!
Foto: picnicnz.blogspot.rs
Prijatno.
NE PROPUSTITE: Oranž torta sa krem sirom - recept
Možete vi to same!
Naslovna foto: atreatsaffair.com
NAJPOPULARNIJI Komentari