Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • 5 pitanja za ponovno buđenje strasti u vašoj vezi

  • Vraćamo se u kancelariju: ovo su nokti kakve biramo

  • Tvoja beba dolazi ove jeseni? Ovo su najlepša imena za dečake i devojčice!

  • Vodič za roditelje: Šta dete zaista treba da zna pre polaska u prvi razred?

  • Jesenji hobiji u kojima ćeš uživati

Recepti

Oranž torta sa krem sirom - recept

Kad god smo u potrazi za slatkim zalogajima i novim kulinarskim čarolijama koja će zadovoljiti naša zahtevna nepca, naše oko se uvek zaustavi na onim receptima kojim ne oduzimaju mnogo vremena, a opet za rezultat imaju poslasticu kojoj je teško odoleti. Tako je bilo i ovog puta - dok smo još uvek u sezoni pomorandži, ova voćka je zaslužila da postane zvezda našeg recepta, naravno uz fantastičan krem sir koji voli da se u sve umeša i da svakom kolaču da neodoljivu kremastu strukturu. Uglavnom, u produžetku vas čeka lagan i ukusan dezert, naravno zajedno sa instrukcijama kako da teoriju sprovedete u delo. smiley

U nastavku teksta saznajte kako da brzo i jednostavno napravite oranž tortu sa krem sirom.

NE PROPUSTITE: Najmekše palačinke ikad + odgovori na najčešća pitanja

 

Potrebni sastojci:

 

Biskvit:

260 g brašna

1½ kašičica praška za pecivo

¼ kašičice soli

2 velika jaja sa sobne temperature

130 g šećera

230 ml punomasnog mleka

½ kašičice vanilinog ekstakta

1 supena kašika rendane kore pomorandže

60 g putera omekšalog na sobnoj temperaturi

 

Za fil:

200 g krem sira 

4 supene kašike putera sa sobne temperature

2 supene kašike marmelade od pomorandže

1 supena kašika svežeg soka od ceđene pomorandže

½ kašičice vanila ekstrakta

½ kašičice ekstrakta od pomorandže

150 g mlevenog šećera

 

Uputstvo za pripremu:

1.Pomešajte jaja i šećer i dobro ih umutite. U drugoj posudi pripremite brašno, prašak za pecivo i so, tj. sjedinite sve suve sastojke. 

Sledeći korak jeste da umućenim jajima i šećeru dodate narendanu koru pomorandže, vanilin ekstrakt, otopljeni puter, kao i punomasno mleko.

 

2. Sjedinite suve sastojke sa ovom smesom, i sve dobro ručno lagano izmešajte. Obložite okrugli pleh. tj. kalup za tortu sa papirom za pečenje, dodatno ga namažite sa malo putera, pa izručite smesu za biskvit.

Pecite ga u pećnici zagrejanoj na 180 stepeni C 40-45 minuta.

Ostavite biskvit da se malo prohladi, pa ga izvadite iz pleha, a onda ga ostavite dok se ne ohladiu u potpunosti. Pomoću noža ga podelite na dva jednaka dela. 

 

3. Sada treba da napravite fil. Iscedite svež đus, pa ga pomešajte sa ekstaktom vanile, pomorandže, puterom, marmeladom i krem sirom. Sve dobro sjedinite pomoću miksre, a onda dodajte i šećer u prahu.

Donju koru prvo namažite marmeladom, potom filom u debljem sloju, onda ide druga kora, pa još jedan sloj preostalog fila. 

 

4. Tortu ostavite da odstoji par sati u frižideru, i spremna je za posluženje. smiley

NE PROPUSTITE: Hrskavi pileći bataci a la KFC - brzo i lako

Možete vi to same!

Naslovna foto: daringgourmet.com

18.04.2020 09:57
 

Ne propustite

  • Cheese Cake SMOOTHIE sa jagodama - RECEPT

  • Kako da napravite tortu u obliku srca - kapri torta

  • Brze štrudle od lisnatog testa sa višnjama i sa makom

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period 01.09.-07.09.2025.

  • Doba transformacije: Mesečni horoskop za SEPTEMBAR

  • 5 outfita za septembar: Savršeni stil za modni prelaz

  • Vodič za roditelje: Šta dete zaista treba da zna pre polaska u prvi razred?

  • Ideja za ukusni nedeljni ručak

  • Jesenji hobiji u kojima ćeš uživati

  • Putopis iz duše: Manastir Tumane, više od obične posete

  • Deca i internet: Vodič za roditelje u digitalnom dobu

  • Kako pronaći savršenu farbu za kosu?

  • Poslastica od crnog grožđa: Brza i elegantna fantazija

  • Brzi savet: Kako da skinete fleku od dezodoransa?

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Sočan kolač sa jabukama i rumom - posni recept

Ponovo je vreme posta, što znači da je pred mnogim modernim domaćicama još jedan izazov - da spreme uskusne i slasne...
Scroll up