Kad god smo u potrazi za slatkim zalogajima i novim kulinarskim čarolijama koja će zadovoljiti naša zahtevna nepca, naše oko se uvek zaustavi na onim receptima kojim ne oduzimaju mnogo vremena, a opet za rezultat imaju poslasticu kojoj je teško odoleti. Tako je bilo i ovog puta - dok smo još uvek u sezoni pomorandži, ova voćka je zaslužila da postane zvezda našeg recepta, naravno uz fantastičan krem sir koji voli da se u sve umeša i da svakom kolaču da neodoljivu kremastu strukturu. Uglavnom, u produžetku vas čeka lagan i ukusan dezert, naravno zajedno sa instrukcijama kako da teoriju sprovedete u delo.
U nastavku teksta saznajte kako da brzo i jednostavno napravite oranž tortu sa krem sirom.
NE PROPUSTITE: Najmekše palačinke ikad + odgovori na najčešća pitanja
Potrebni sastojci:
Biskvit:
260 g brašna
1½ kašičica praška za pecivo
¼ kašičice soli
2 velika jaja sa sobne temperature
130 g šećera
230 ml punomasnog mleka
½ kašičice vanilinog ekstakta
1 supena kašika rendane kore pomorandže
60 g putera omekšalog na sobnoj temperaturi
Za fil:
200 g krem sira
4 supene kašike putera sa sobne temperature
2 supene kašike marmelade od pomorandže
1 supena kašika svežeg soka od ceđene pomorandže
½ kašičice vanila ekstrakta
½ kašičice ekstrakta od pomorandže
150 g mlevenog šećera
Uputstvo za pripremu:
1.Pomešajte jaja i šećer i dobro ih umutite. U drugoj posudi pripremite brašno, prašak za pecivo i so, tj. sjedinite sve suve sastojke.
Sledeći korak jeste da umućenim jajima i šećeru dodate narendanu koru pomorandže, vanilin ekstrakt, otopljeni puter, kao i punomasno mleko.
2. Sjedinite suve sastojke sa ovom smesom, i sve dobro ručno lagano izmešajte. Obložite okrugli pleh. tj. kalup za tortu sa papirom za pečenje, dodatno ga namažite sa malo putera, pa izručite smesu za biskvit.
Pecite ga u pećnici zagrejanoj na 180 stepeni C 40-45 minuta.
Ostavite biskvit da se malo prohladi, pa ga izvadite iz pleha, a onda ga ostavite dok se ne ohladiu u potpunosti. Pomoću noža ga podelite na dva jednaka dela.
3. Sada treba da napravite fil. Iscedite svež đus, pa ga pomešajte sa ekstaktom vanile, pomorandže, puterom, marmeladom i krem sirom. Sve dobro sjedinite pomoću miksre, a onda dodajte i šećer u prahu.
Donju koru prvo namažite marmeladom, potom filom u debljem sloju, onda ide druga kora, pa još jedan sloj preostalog fila.
4. Tortu ostavite da odstoji par sati u frižideru, i spremna je za posluženje.
NE PROPUSTITE: Hrskavi pileći bataci a la KFC - brzo i lako
Možete vi to same!
Naslovna foto: daringgourmet.com
NAJPOPULARNIJI Komentari