Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

  • Voda od ruzmarina: Vaše savršeno letnje osveženje i tajna lepote!

Recepti

Pogačice sa čvarcima: Zalogaji koji se tope u ustima

Kad god dođe do toga da treba da se mese neke slane đakonije, mi uvek glasamo za testo, i to ono koje je hrskavo spolja, a meko iznutra. Još ako svemu tome dodamo i nama omiljeni zimski gurmanluk - čvarke, pogotovo ako su domaći, onda smo definitivno dobili dobitnu kombinaciju koja se zove raj za naša nepca. Uopšte ne sumnjamo da i vi delite naše mišljenje i zato mi želimo sa vama da podelimo ovaj fantastičan recept, koji nije kompikovan, a rezultat je prava gozba na vašem stolu, kojoj ćete se podjednako radovati i vi i vaši ukućani.

U nastavku saznajte kako da napravite pogačice sa čvarcima, nakon čega vam samo ostaje da uživate u zalogajima koji se tope u ustima. 

NE PROPUSTITE: Tres lethes: Recept za svetski poznat kolač vama na dohvat klika

 

Potrebni sastojci:

1 kg glatkog brašna
300 ml toplog mleka
1 sveži kavasac - pakovanje od 40 g
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
100 ml ulja
2 jaja
žumance za premazivanje
500 g mlevenih čvaraka

Foto: johndavidmann.com

 

Uputstvo za pripremu:

U jednu posudu stavite kvasac, mleko - mora da bude toplo, nikako hladno, kako bi kvasac "proradio", i kašiku šećera. Ostavite to da odstoji 10-15 minuta dok se ne stvori penica. 

Za to vreme u većoj posudi sjedinite polovinu brašna, ulje, jaja, i so, pa svemu tome dodajte kvasac. Zatim postepeno dodajte i preostalo brašno kako biste umesili glatko testo. Ukoliko je potrebno, dodajte malo mlake vode. 

Pokrijte testo pamučnom krpom i ostavite desetak minuta da naraste, premesite, pa ostavite još 40-45 minuta. 

Foto: help-me.pp.ua

 

Potom testo stavite na pobrašnjenu radnu površinu, razvijte ga na tanko, polovinu pospite trećinom čvaraka, pa je poklopite drugom polovinom, nakon čega ponovo malo umesite testo, pa postupak ponovite još dva puta kako biste utrošili sve čvarke. 

Na kraju ga konačno razvijte na debljinu od 1, 5 cm, pa modlom ili čašom vadite pogačice. Druga opcija je da od testa pravite zemičke, kako želite. 

Pogačice posložite na papir za pečenje, premažite umućenim žumancem, i pecite 20-30 minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180-200 stepeni C.

Prijatno!

NE PROPUSTITE: Recept za salatu sa susamom i pavlakom - gotova u 3 koraka

Možete vi to same!

Naslovna foto: cooking ala mel

28.11.2018 17:32
 

Ne propustite

  • Brze POGAČICE sa sirom i šunkom - RECEPT

  • Domaća pogača mekana ko duša - recept

  • MEKANI zalogajčići sa ŠUNKOM i KAČKAVALJEM (recept)

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 21.07. do 27.07.2025.

  • Mlad Mesec u Lavu – Vreme je za hrabre nove početke!

  • Fizička aktivnost kao najjači anti-aging tretman – kako vežbanje podmlađuje telo i kožu

  • Kako preživeti tropske dane: Vodič za laganu i udobnu odeću

  • 5 mesta za savršeni dejt: Ideje koje će vas inspirisati

  • Pitali smo žene: Ovo su komplimenti na koje zaista "padaju"

  • Nedelja za obnovu: Vaš vodič za potpunu regeneraciju

  • Voće koje bebe do godinu dana nikako ne smeju da jedu

  • Jedan mineral igra ključnu ulogu u preko 300 biohemijskih reakcija u vašem telu

  • Parovi u inostranstvu dele račune, na Balkanu žene neće ni da čuju

  • 5 pitanja za ponovno buđenje strasti u vašoj vezi

  • Smokve: Vaš slatki put do zdravlja

  • Zašto tako lako odustajemo od svojih ciljeva?

  • Zaboravite fen tokom leta: Neka se kosa suši na suncu

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

SPAS u pravi čas - PRAZNIČNI recepti za SAVRŠENU svečanu trpezu

Brojimo sitno do praznika i verujemo da već uveliko planirate šta ćete spremati za svečanu trpezu, jer poenta praznika...
Scroll up