Panakota (panna cotta) je jedan od najpopularnijih slatkiša u svetu poslastičarstva. Zašto? Nema pečenja, sprema se lako, a originalni recept može da se menja u bezbroj varijanti - od raznih vrsta voćkica, preko čokolade, lešika, karamele i drugih ukusa. Mi smo odlučile da iskoristimo sezonu jagoda dok još traje i napravimo panakotu sa ovom divnom letnjom voćkom. Uz to, otkrivamo vam i fantastičnu sposobnost jagoda da izbeljuju zube kao i način da to uradite. Jagode za izbeljivanje, a panakota za najširi osmeh u gradu! Pogledajte video snimak i saznajte kako su Ivana i Jela spremile panakotu sa jagodama.
Pogledajte i: Cheese Cake SMOOTHIE sa jagodama - RECEPT
Klik na PLAY!
Potrebni sastojci:
Crveni sloj:
700g jagoda
4 kašike šećera
1 kesica želatina
5 kašika hladne vode.
Beli sloj:
250 ml mleka,
250 ml slatke pavlake
4-5 kašike šećera,
1 kašičica ekstrakta vanile
1 kesica želatina,
5 kašika vode
Ne propustite i: Slasne i brze - Cheese cake KORPICE
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari