Ko još ne voli hrskave mirisne štapiće koje svkao jutro možete naći u obližnjoj pekari. Volimo da ih kombinujemo sa svežim povrćem, jogurtom, raznim namazima, ali ih najviše volimo u domaćoh varijanti! Da, da, obradovaćemo vas kada vam kažemo da svoj omiljeni pekarski proizvod možete da napravite sami kod kuće. U današnjem tekstu donosimo vam uputstvo koje će vam to i olakšati, a naš recept podrazumeva i masline i pikantnu kobasicu! Može li bolje???
Pogledajte i: ROL štapići od LISNATOG testa, sira i alpske salame - gotovi za POLA sata!
Potrebni sastojci:
400 g brašna
100 g zelenih maslina
200 g Carnex pikant kobasice
200 ml belog vina
1 kesica praška za pecivo
1 glavica crnog luka
100 g dimljenog sira
So I biber po ukusu
200 g sitnog sira
1 kašika belog luka u prahu
50 ml maslinovog ulja
Uputstvo za pripremu
1. Pomešati brašno, očišćene masline, prašak za pecivo, so, biber. Brašno pomešati sa belim vinom i dodati malo tople vode i malo ulja. Umesiti testo i ostaviti da odstoji, da prašak za pecivo počne da radi.
2. U manjoj činiji pomešati sitan sir, maslinovo ulje i rendani dimljeni sir. Propržiti pikant kobasicu sečenu na kockice i ubaciti u umak od sira, dodati malo belog luka u prahu i staviti u frižider.
3. Kada je testo odstojalo 1 sat, razvući tanke štapiće i poređati u pleh. Peći u rerni na 180 stepeni 30 minuta.
4. Grisine služiti uz umak od sira i pikant kobasice.
Ako volite pikantan doručak verujemo da će vam se ovaj predlog svideti, a još zanimljivih recepata možete pronaći na sajtu ukusnoibrzo.rs
Možete vi to same!
*Ovaj tekst je urađen u saradnji sa Carnex-om.
NAJPOPULARNIJI Komentari