Sezona slava uveliko traje i verujemo da u svojim menijima za svečanu trpezu već imate gomilu proverenih recepata. E mi imamo da dodamo još jedan koji će garantovano oduševiti vaše goste.
Svi znamo da postoji neka draž u predjelima koja se serviraju i nekako najviše uživamo u tim šarenim đakonijama. Slane torte su prve na našem nišanu kada je eliminacija sa tanjira u pitanju. E danas vam otkrivamo recept za originalnu slanu tortu za koju će se tražiti parče više!
Pogledajte recept koji sledi i napravite slanu tortu sa alpskom salamom i namazom od šunke.
Ne propustite i: MIMOZA torta sa KREKERIMA - video recept
Sastojci:
- beli tost hleb - jedno pakovanje
- crni tost hleb - jedno pakovanje
- ajvar 100g
- Carnex namaz od šunke 100g
- Carnex alpska salama 200g
- senf 50g
- peršun francuski - jedna veza
- pavlaka kisela 200g
- puterica - jedna glavica
Uputstvo za pripremu:
1. Odvojiti sredinu tost hleba od korica i postaviti na dasku. Prvo namazati beli tost senfom i zatim poređati kolutove alpske salame. Preko alpske salame staviti oprane listove zelene salate i premazati ajvarom.
2. Preko staviti tamni tost i premazati ga namazom od šunke. Kiseli krastavac iseći na tračice i poređati preko namazanog tosta.
Pročitaj i: Zapečena PICA torta od starog HLEBA
3. Kada je poređan krastavac, premazati ga kiselom pavlakom i prekolopiti tost hlebom.
4. U dresir džak sipati kiselu pavlaku i išarati torticu, dekorisati peršunom i makom.
Inspiraciju za zanimljiva predjela možete pronaći na sajtu ukusnoibrzo.rs
NAJPOPULARNIJI Komentari