Sigurno ste čuli, a možda i probali čuvene Brownies kolače.
Naša saradnica Sandra, s bloga Mother.Woman.Queen, ih je napravila i fenomenalno su joj uspeli.
Baš zato je odlučila da s vama podeli recept i način pripreme, kako biste i vi napravili ovaj čokoladni užitak.
NE PROPUSTITE: Čokoladna lazanja bez pečenja (recept)
Chocolate Brownie je nastao krajem 19. veka u Chicagu u Americi.
Veoma je popularan svuda u svetu. Obično se služi uz mleko ili kafu..
Možete ga služiti vruć uz sladoled ( a la mode) , sa šlagom, marcipanom, voćem, ili jednostavno posuti šećerom u prahu...
Jednom sam pravila Brownies i nije mi bio baš nešto.
Onda sam na Twitteru, kod jedne virtualne prijateljice videla sliku napravljenog Browniesa i tražila da mi pošalje recept.
Ovo je bila totalno druga priča.
Malo sam istraživala po netu i videla da su ljudi od ovog napravila pravu nauku..."Kako napraviti Brownies a da ti bude hrskav odgore a mek iznutra, ili kako napraviti Brownies da odgore ima sjajnu koricu...Kako napraviti klasičan Brownies, kako umutiti sastojke" ...i tako u nedogled.
Ja sam ovim receptom zadovoljna i neću ga menjati.
Od svega što vam je potrebno je vrlo malo sastojaka, da se pridržavate redosleda mućenja i dodavanja istih i za pola sata imaćete fantastičan kolač a kuća će vam mirisati na puter i čokoladu.
Potrebno vam je:
Potrebno vam je:
200 g čokolade
100 g putera ( ne margarina -to uvek moram da napomenem, jer to nije isto)
100 g šećera
5 jaja
4 ravne kašike brašna
Priprema:
Otopite čokoladu i puter na pari i sjedinite ih.
U to dodajte žumanca, mutite i zatim dodajte šećer i brašno.
Belanca posebno umutite u čvrst sneg i dodajte polako, mešajući, u smesu s čokoladom.
Okrugli pleh namažite puterom, pospite brašno i sipajte smesu.
Stavite pleh u rernu koja je zagrejana na 180 stepeni .
Kolač se peče 15-20 min.
Kolač je pečen kada nakon što zabodete čačkalicu u sredinu ima tek malo čokolade, dok na ostalim delovima na čačkalici ne ostaje ništa.
O ovome se često vode polemike, međutim, vi kreirajte sopstveni Brownies pečen koliko želite.
Na kraju, trebalo bi da izgleda ovako. Servirajte po želji!
NE PROPUSTITE: Čokoladna torta sa bademom bez brašna (recept)
Možete vi to same!
Prijatno!
Autor: Sandra sa bloga Mother.Woman.Queen.
,,Moj blog je priča za sve one koji vole život i od njega uzimaju najbolje. Pročitajte teme o svemu...'' Klik na OVAJ link!
NAJPOPULARNIJI Komentari