Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

  • Kako nositi nakit u skladu sa najnovijim modnim trendovima

Recepti

MEDOVIK - kolač koji osvaja na PRVI zalogaj (RECEPT)

Ako volite medenjake i onu fantastičnu teksturu koju imaju zahvaljujući medu, onda ćete obožavati kolač koji vam danas predstavljamo!

Sprema se izuzetno lako, mada činjenica je nešto duže jer je potrebno da ispečete 8 jednakih kora. Mada možete smanjiti broj  kora i ubrzati proces.

U pitanju je ruska poslastica poznata pod nazivom medovik!

Pogledajte recept koji vam donosimo u tekstu koji sledi i obavezno obradujte porodicu ovim slatkišem.

 

Potrebni sastojci:

za kore:

500g brašna,
200g šećera,
3 jajeta,
113g istopljenog putera,
2 kašike meda,
1 i po kašičica sode bikarbone.

za fil:

2 čaše mleka,
3 jaja,
40g kukuruznog skroba,
300ml karamel sirupa,
1 kašika meda,
230 g istopljenog putera.

Priprema:

Uključite rernu na 200oC, a za to vreme počnite sa pripremom kolača. Umutite jaja, pa ih sklonite sa strane. Šećer, puter i med ubacite u posebnu posudu, pa ih polako zagrevajte na pari dok se ne istope i ne sjedine. Zatim dodajte umućena jaja, pa mešajte dok smesa ne dobije svetlo žutu boju. Dodajte i sodu bikarbonu i umešajte i nju. Smesa bi trebalo da postane penasta i da udvostruči količinu.

Pročitajte - Mekan kao duša - ČOKOLADNI kuglof - RECEPT

Dobijenu smesu sklonite sa vatre, dodajte brašno pa na najnižoj brzini umutite mikserom. Dobićete mekano, toplo testo, pomalo lepljivo. Nemojte dodavati još brašna, takvo treba i da ostane!

Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, pa ga premesite rukama, a zatim podelite na 8 delova i od svakog formirajte lopticu. Pokrijte ih krpom ili plastičnom folijom da se ne suše.

Svaku kuglu testa razvucite u koru savršenog kružnog oblika i smestite u pleh pokriven pek papirom. Poslužite se kalupom za torte da isečete višak, ali ostatke testa ne bacajte već i ostavite na pek papiru. Izbockajte viljuškom kore i ubacite da se peku dok ne dobiju zlatnu nijansu.

Pročitajte - ČOKOLADNI mus kolač sa VOĆNIM šmekom - VIDEO tutorijal

Korama će biti potrebno otprilike 3 minuta da se ispeku!

Ostatke od krugova koje ste takođe pekli sa korama ubacite u blender i izmeljite da dobijete mrvice.

Za pripremu fila u manju šerpu sipajte 1 i po čašu mleka i stavite da se greje, ali pazite da ne provri. Ostatak mleka (pola čaše) umutite sa jajima i kukuruznim skrobom (grizom) dok ne dobiju glatku teksturu. Dobijenu smesu polako dodajte zagrejanom mleku sve vreme mešajući dok smesa ne postane gusta. Sklonite sa vatre, pa dodajte puter, med i karamel sirup i promešajte da se rastope od toplote fila i sjedine. Ostavite da se sve ohladi.

 

Pročitajte - KREMASTI mus od čokolade i karamele - BRZI recept

Ostalo je još da složite tortu. Ređajte kore i premazujte ih filom. Poslednju koru pospite mrvicama koje ste pripremili.

I to je to! Prijatno!

Možete vi to same!

foto: http://www.melangery.com/

12.09.2021 23:58
 

Ne propustite

  • Šapice - sitni kolači sa cimetom, medom i orasima - recept

  • 10 trikova da prepoznate pravi prirodni med

  • Grejpfrut i med - čudotvorni napitak za topljenje kilograma

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 16.06.- 22.06.2025.

  • Čišćenje klime u stanu - uštedite novac ove sezone

  • Zašto su haljine otvorenih leđa uvek u modi?

  • Zabranjena morska avantura

  • Letnje ljubavne priče: Filmovi koje gledamo ovog juna

  • Tri ključne navike za optimalno žensko zdravlje pre tridesete: Preporuke ginekologa

  • Koliko često treba prati posteljinu tokom leta?

  • NOVA ERA FITNESA: 42% VIŠE LJUDI BIRA HIBRIDNI TRENING

  • Tamna strana anti bebi pilula: Razumevanje potencijalnih rizika

  • Veštačka inteligencija i budućnost rada: Koja zanimanja su najugroženija?

  • Šta ne smete da zaboravite kada se pakujete za more?

  • Brz recept za savršenu ledenu kafu kod kuće

  • Koliko puta ste kliknuli na „neverovatnu ponudu“ koja traje samo još minut?

  • Pravo vreme za bebu: ono što nauka prećutkuje

  • EMMA ROBERTS x KIKO MILANO: Nova limitirana kolekcija poznatog italijanskog brenda

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Mirisni i slasni domaći medenjaci - recept

Medenjaci su sigurno bili omiljeni slatkiš iz detinjstva većine vas. Osim što imaju neoopisivo dobar ukus, oni posle...
Scroll up