Med i cimet zvuči kao dobra i ukusna kombinacija, ali ne samo to, ako ih redovno konzumirate - i te kako će doprineti jačanju vašeg imuniteta. Postoji 5 razloga da svakodnevno pojedete kašičicu meda pomešanog s cimetom.
Saznajte u nastavku i koji su!
NE PROPUSTITE: 6 razloga zašto je važno svakodnevno piti sok od cvekle
Sporije starenje
Slobodni radikali uništavaju ćelije u organizmu i tako se ubrzava starenje.
Najbolje bi bilo da konzumirate antioksidante koji uništavaju slobodne radikale.
Med sardži fenole, enzime, flavonoide i organske kisleline koji su moćni antioksidansi.
Cimet, koji sadrži polifenole jedan je najmoćnijih začina- antioksidanata.
Bolji rad srca
Med povećava protok krvi do srca i sprečava stvaranje ugrušaka.
Cimet smanjuje loš holesterol i povećava nivo dobrog.
Zajedno su sjajna prevencija od kardiovaskularnih bolesti.
Najbolje bi bilo da ujutru namažete na hleb med u koji ste dodali par kašičica cimeta.
Kilogrami
Med i cimet su sjajni u borbi s kilogramima, međutim, ne možete se osloniti samo na njih nego i na pravilnu ishranu i vežbanje.
Umesto šećera, kada god ste u mogućnosti korisite med. Cimet je poznat po tome što ubrzava metabolizam i zajedno sa medom čini pravu stvar.
Ukoliko pola sata pre doručka i pre spavanja popijete čašu vode pomešanu s kašičicom meda i pola kašičice cimeta sigurno ćete primetiti razliku kroz par nedelja.
Imunitet
Anitbakterijska svojstva meda su poznata odavno. On je zapravo prirodan antibiotik.
Cimet ima antibakterijska i antiupalna svojstva.
Ukoliko ste prehlađeni ili iamte neku infekciju, med i cimet su sjajan prirodan lek.
Nivo šećera u krvi
17% meda čini voda, a ostalo su u uglavnom glukoza i fruktoza. Med mogu jesti i dijabetičari.
Cimet snižava nivo šećera u krvi, međutim, ne kao lek nego ako efikasan suplement.
Zajedno, med i cimet pomoći će da nemate problem sa šećerom u krvi.
NE PROPUSTITE: Kako očistiti fleke koje mogu nastati tokom praznika
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari