Fantastičan spoj, oraha, krema od vanile i banana. Nije teška, a iznenadićete se kada shvatite da nije ni skupa da se napravi. Vreme je za KREMASTE i SLASNE dezerte!
Sastojci za kore:
5 belanaca
7 kašika šećera
1 kašika brašna
5 kašika hladne vode
4 kašike oraha
1 prašak za pecivo
Fil:
5 žumanaca
7 kašika šećera
3 kašike gustina
150 ili 200 ml slatke pavlake
500 ml mleka
1 puding od vanile
Ekstra dodatak:
3-4 banane
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom, da se šećer skroz istopi, potom je red da se doda voda u mlazu, a istovremeno mućkajte. Sipajte orahe, i ostale suve sastojke pa promešajte. Zagrejati rernu na 180-200 stepeni i smesu koju ste dobili sipajte u željeni pleh, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (ovako vam se testo neće lepiti za pleh). Pecite 15-tak minuta, ili sve dok kora dobije svetlo braon nijansu. Kada se kora bude ohladila presecite je na dva ili tri jednaka dela. Koru treba da sečete isključivo po širini. Pomešati puding žumanca, gustin i šećer, i dodajte mu mleko, pa sve izmućkajte. Preostalo mleko pustiti da provri, pa zakuvati umućenu smesu. Izmiksujte slatku pavlaku i postepeno je nalivajte u prethodno ohlađen fil. Banane je najlepše da isečete na malo deblje kolutiće, er ćete je tako lakše dekorisati.
Najbolje bi bilo da ređate po sledećem principu - kora, krem, banane i tako sve u krug. Ostavite preko noći da se torta skroz stegne.
Možete vi to same!
Foto: nadyala.org, Pinterest, princessinthekitchen.wordpress.com
NAJPOPULARNIJI Komentari