Zatvorite oči i zamislite hrskavu slaninicu, mekano pileće belo meso i kremasti sos sa parmezanom.
Zvući kao hrana bogova, zar ne?
Reč je zapravo o kremastoj karbonara testenini sa poširanim jajetom koju vam predstavljamo u današenjm receptu.
Najlepše od svega je što se sprema brzo i lako, pa može da bude idealan ručak ili večera za dane kada nemate puno vremena za kuvanje.
Pogledajte uputstvo i saznajte kako se sprema.
Potrebni sastojci:
300g špageta,
4 lista dimljene slanine,
300 g pilećeg belog mesa,
150 g šampinjona,
400 ml pavlake za kuvanje.
150 ml vode,
2 jajeta (umućena),
Rendani parmezan.
2 kašike seckanog bosiljka,
4 čena belog luka,
1 mala glavica crnog luka,
Maslinovo ulje,
Mleveni biber,
1-2 poširana jaja.
Priprema:
Korak 1: Kratko prodinstajte crni i beli luk da omekšaju i puste aromu. Dodajte pečurke, belo meso i slaninicu i dinstajte sve zajedno 2-3 minuta.
Korak 2: Uključite ringlu na najjače i prethodno pripremljenim sastojcima dodajte kuvane špagete, pavlaku i vodu, kada sve provri ostavite da kuva minut-dva. Promešajte da se sos ravnomerno rasporedi po špagetama.
Korak 3: Isključite ringlu, pa dodajte umućena jaja, parmezan, biber i bosiljak. Sve mešajte da se jaja iskuvaju. Poslužite toplo sa poširanim jajetom na vrhu!
Možete vi to same!
Fotografije: urbanspoon.com
NAJPOPULARNIJI Komentari