Kada je reč o skupim jelima, uvek nas intrigira zašto im je cena toliko visoka i zašto ih ima toliko malo na tanjiru. Ova jela izgledaju savršeno, ali to je samo jedan faktor zbog kog su postala popularna. Ljudi uživaju u stvarima koje im prijaju, bez obzira da li pričamo o automobilu, odeći ili putovanju. Tako smo vremenom i došli do popularnih, skupih jela koja su postala prava misterija. Mi vam predstavljamo jela koja su ispunila aposlutno sve kriterijume, od vizuelnog do mirisnog i ukusnog dela!
U nastavku, pogledajte kako izgledaju najskuplja jela na svetu.
NE PROPUSTITE: POSTANITE KULINARSKI GENIJE - SAVETI KOJI MNOGO ZNAČE
Mango tart izgleda tako ukusno, a sačinjen je od kokosa, guava krema, svežih bibica i cveća. Posebno je popularan na tropskim destinacijama ili na ekskluzivnim događajima. Dekoracija izgleda nežno a kolač je kremast sa hrskavom koricom koja vas tera da poručite još jedno parče. U skupim restoranima, ovaj kolač košta prosečno od 60-190$.
Fine rolnice koje izgledaju poput biljke zapravo su kanapejčići koji se služe na galantnim proslavama ili promocijama knjiga, muzičkih i filmskih događaja. Zdrave su, sačinjene od povrća tako da prijaju i vegetarijancima. Nastale su u azijskoj kuhinji, ali su sada u trendu u celom svetu. Jedna rolnica prosečno košta oko 60$, ali u određenim restoranima i znatno više..
A kada nakon napornog dana hoćete da odmorite vašem želucu najviše prija toplo predjelo. Zanimljiva dekoracija i proteini ovu supicu čine izvrsnom i stavljaju je kao broj jedan najskupljih predjela na svetu. Napravljena je od jabuka i kokosa, cena je veća od 300$.
Kao što vidite pažnja je usmerena prvenstveno na zdrave namirnice, pa se na trpezi nalazi losos, riba ali i velika količina lepo uređenog povrća. Uz ovakvu dekoraciju otvara se apetit i nećetezažalite zbog male količine mesa, dobićete adekvatnu količinu proteina, vlakana i vitamina. U određenim restoranima, ova porcija košta oko 235$.
Pirinač je vrlo jeftin, ali ne u svim restoranima. Pirinač sa kurkumom, kardamom, slatkim krompirom, urmom i bademom košta negde i do 400$.
Pečeni kurkurus, slatki krompiri posebna vrsta repe Ceviche Mit Leche De Tigre sa uljem korijandera doseže cenu i do 300$ po porciji.
Ipak, u nekim restoranima definitivno plaćamo tanjir i dekoriju, ili brend i prostor. Naravno, svi imamo izbor gde ćemo da jedemo, ali popularnost ovih jela nas je veoma iznenadila, jer su u suštini jednostavna i zaista se mogu napraviti kod kuće. Pri tome, zaista nema potrebe da koštaju toliko!
Voćna salata u pojedinim restoranima košta više od 120$.
Kakvo je vaše mišljenje o ovim skupim jelima?
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari