Priznajte - pomfrit je jedan od omiljenih vidova pripreme krompira! Međutim, leti kada se temperature penju preko 30oC ideja o prženju krompira u dubokom ulju uz stajanje pored vrelog šporeta baš i nije najprivlačnija, zar ne?
U tom slučaju će vas obradovati činjenica da pomfrit možete spremati na roštilju! Da, da, dobro ste pročitali!
Dobićete ukusne slasne štapiće od krompirića koji će biti idealan prilog ćevapčićima, ražnjićima, krilcima i pljeskavicama, a što se nas tiče mogu poslužiti i kao samostalan obrok!
Pogledajte recept sa uputstvom i saznajte kako se sprema pomfrit na roštilju!
Potrebni sastojci:
400 g krompira iseckanog na štapiće (možete kupiti i već pripremljeni zaleđeni pomfrit),
1 kašika putera,
4 listića tost sira,
2 kašike sekanog praziluka,
2 kašike sitno seckane slanine - najbolje pančete.
Priprema:
Iseckan krompir uvaljajte u istopljen puter, pa ga smestite na duplu aluminijumsku foliju.
Savijte ivice da napravite posudu od folije. Raspalite roštilj, pa smestite foliju sa krompirom na rešetku. Pecite 20-30 minuta.
Povremeno protresite foliju da se krompir ne bi zalepio za dno. Pred kraj pospite iseckanim prazilukom i listićima sira. Kada se sir otopi pomfrit je spreman! Uživajte!
Možete vi to same!
Foto: pillsbury.com
NAJPOPULARNIJI Komentari