Letnji period omogućava nam da ishranu obogatimo svežim i laganim namirnicama. Stoga treba ovaj period treba iskoristiti na pravi način i truditi se da što više vodimo računa o ishrani i zdravlju. Kako bi u tome uspeli, danas sa vama delimo jedan lagan i zdrav recept koji predstavlja savršen obrok u letnjim večerima kada nam se teška i masna hrana ne traži toliko. Paradajz u kombinaciji sa bosiljkom, maslinovim uljem i belim lukom čini savršen spoj ukusa.
U nastavku teksta pogledajte šta vam je potrebno kako biste napravili lagane bruskete sa paradajzom!
NE PROPUSTITE: Zapečene rolovane tikvice sa piletinom i sirom
Sastojci:
- baget
- 6 manjih paradajza
- nekoliko čena belog luka
- maslinovo ulje
- glavica crveog luka
- nekoliko listića svežeg bosiljka
- 100g sira po želji (izaberite što zdraviju varijantu)
Priprema:
Isecite baget na kriške, potom svaku od kriški istrljajte čenom belog luka presečenim na pola. Nakon belog luka, kriške bageta prelijte sa malo maslinovog ulja i stavite u pleh na papir za pečenje. Kriške pecite 10 do 15 minuta, u zavisnosti od vaše rerne. Kriške treba da budu hrskave, ali ne i prepečene. Čim hleb porumeni, izvadite ga iz pećnice.
Nadev ćete pripremiti tako što ćete iseći paradajz na sitne kockice i staviti ga u činiju. Potom u činiju dodajte iseckan crveni luk, dva čena sitno seckanog belog luka, kašiku maslinovog ulja i prstohvat soli. Sve sastojke dobro promešajte i nadev nanesite na kruške bageta. Potom, preko nadeva stavite liščicu bosiljka i narendajte malo sira po želji.
Bruskete servirajte hladne i uživajte u njihovom ukusu uz neko lagano belo vino! Ukoliko budete pravili ovaj specijalitet pošaljite nam slike, rado ćemo ih objaviti!
NE PROPUSTITE: Hrskave kuglice sa sirom i maslinama - recept
Foto: izvor
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari