Šta raditi sa svim tim divnim, šarenim jajima koja su preostala? Bacanje hrane nikako nije opcija, zar ne? Zato smo tu da vam ponudimo sjajan i jednostavan recept koji će pretvoriti uskršnje viškove u pravu kulinarsku čaroliju!
Kremasta salata od jaja sa mladim lukom i senfom
Ova salata je savršena za doručak, užinu, ili kao prilog uz ručak ili večeru. Brzo se priprema, a ukus je neodoljiv!
Sastojci:
6-8 tvrdo kuvanih uskršnjih jaja
1 veza mladog luka
3 kašike majoneza (možete koristiti i grčki jogurt za lakšu verziju)
1 kašičica senfa
So i biber po ukusu
Opciono: malo svežeg peršuna ili vlašca za dekoraciju
Priprema:
Pripremite jaja: Oljuštite tvrdo kuvana jaja i isecite ih na sitnije kockice ili ih izgnječite viljuškom u činiji.
Iseckajte luk: Operite i sitno iseckajte celu vezu mladog luka (beli i zeleni deo).
Povežite sastojke: U činiju sa jajima dodajte iseckani mladi luk, majonez i senf.
Začinite po ukusu: Posolite i pobiberite po želji. Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete kremastu smesu.
Dekorišite i poslužite: Ako želite, salatu možete posuti sitno seckanim peršunom ili vlašcem za svežiji izgled i aromu. Poslužite je ohlađenu uz prepečen hleb, krekere, ili kao dodatak sendvičima.
Saveti i trikovi:
Za bogatiji ukus, možete dodati malo sitno seckanog kiselih krastavčića ili kapara.
Ako volite pikantnije, dodajte prstohvat tucane paprike ili nekoliko kapi ljutog sosa.
Ova salata može da se čuva u frižideru do 2-3 dana.
Nadamo se da će vam ovaj jednostavan recept pomoći da na ukusan način iskoristite preostala uskršnja jaja. Prijatno!
NAJPOPULARNIJI Komentari