MJTS kuhinja ponovo radi!
MJTS kuhinja je ponovo aktivna na YouTube kanalu i znam da ste ovaj dan dugooo čekali!
Nakon godinu i po dana pauze, vraćamo se na velika vrata i spremne smo da pravimo omiljene specijalitete - slatke i slane, lake i komplikovane, one od 10 minuta i one koji zahtevaju sate u kuhinji.
Dok sam živela sa roditeljima, nisam kuvala. Znala sam da napravim osnovna jela, ali sam se držala podaleko od onih glavnih. Ali, kada sam se osamostalila i odselila, shvatila sam da moram da počnem sa spremanjem jela, istog dana.
Naručivanje hrane nije bilo isplativo, a moj partner je navikao na tri redovna obroka. Ta brojka mi je odzvanjala u glavi, jer sam ja mogla da živim i na jednom brzinskom jelu.
Doručak sam brzo savladala, ručkove iz rerne, i lagane večere.
Ipak, svaki moj obrok je dobio pohvalu. Odvažila sam se da zovem prijatelje i porodicu na večere i ručkove koje sam sama spremala.
Svaki put je uspelo. Kuvanje i spremanje jela postalo je lako i prirodno, za manje od šest meseci.
Moja jela su mnogima postala omiljena.
U doba korone, toliko sam eksperimentisala sa jelima, da sam poželela da postanem kuvar, i to na brodu!
Ne, ja nisam naslednica Jamie Olivera, ali imam super recepte koje ću deliti sa vama, sve dok Jamie ne poželi da dođe kod nas.
Torta koju ćete imati prilike da vidite u MJTS kuhinji, je veoma lagana za spremanje. Pravila sam je više puta i svi oko mene je obožavaju. Možete je praviti za svaku prigodu, a posebno onim danima kada želite da obradujete svoje voljene.
U nastavku je recept i novi video. Obavezno mi pišite u komentarima isprobate recept!
RECEPT
Podloga:
300 g mlevenog keksa
5 kašika mleka (možete koristiti i voćni sok)
200 g putera ili maslaca za kolače
FIl:
300 g crvenog voća
5 kašika šećera
1 želatin (ili gustin)
Ganaš:
200 g bele čokolade
100 ml slatke pavlake
Uživajte, prijatno!
NAJPOPULARNIJI Komentari