Ko kaže da u sladoledu možete uživati samo na +30° ? Ako volite ovu osvežavajuću poslasticu, a pritom ste veliki ljubitelj putera od kikirikija, pogledajte ovaj video klip sa receptom baš za vas!
Sastojci:
230g putera od kikirikija,
135g kristalnog šećera,
240ml mleka,
480ml slatke pavlake,
15ml ekstrakta od vanile.
Kratak rezime pripreme: U činiju za mikser sipajte puter od kikirikija (glatki ili sa komadićima – izbor je vaš). Dodajte šećer i mutite sve dok se sastojci ne sjedine. Zatim, smesi dodajte mleko, slatku pavlaku i ekstrakt vanile i počnite da mutite. Nakon 5 min smesa će postati čvrsta i kremasta. Ubacite činiju u zamrzivač na pola sata, izvadite i ponovo umutite dok ne dobijete rastresitu teksturu. Prebacite smesu u plastičnu činiju i vratite u zamrzivač na 2 sata. Poslužite i uživajte! Prijatno!
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari